nieuws

Boekvoorstelling ‘Waarom muren niet werken’

Op vrijdagavond 10 mei vond de feestelijke boekvoorstelling plaats van Waarom muren niet werken door diplomaten Peter Van Kemseke en Ingmar Samyn. Het was een boeiende avond, met sprekers als Herman Van Rompuy en Kris Peeters, moderator Thomas Vanderveken, en een muzikale noot van Eva De Roovere. Geniet met ons mee van de foto’s!

Peter Van Kemseke en Ingmar Samyn stelden vorige vrijdag hun kersverse Waarom muren niet werken voor in Muntpunt, Brussel. De avond werd ingeleid door voormalig Europees president Herman Van Rompuy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de toespraak van Herman Van Rompuy nam VRT-presentator en gastheer Thomas Vanderveken het woord. Samen met professor politieke wetenschappen Hendrik Vos bespraken beide auteurs de zin en onzin van samenwerken over de grenzen heen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook aanwezig was Omran Barikzai, student rechten in België die de Afghaanse Taliban ontvluchtte en daar een moedige getuigenis over gaf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eva De Roovere, singer-songwriter, zorgde voor de muzikale noot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kris Peeters, federaal vice-premier, mocht de avond in schoonheid afsluiten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een goed gevulde avond dus, met boeiende sprekers en een streepje muziek van de bovenste plank! Benieuwd naar het boek en de auteurs? Lees hier meer:

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief