De herfst is de ideale periode voor verkoudheden, de griep en andere vieze beestjes. Gelukkig zijn er manieren om je lichaam te helpen zich te verweren tegen al wat in de lucht hangt. Onze auteurs zetten je alvast op de goede weg!

Het immuniteitsplan

Osteopaat en orthomoleculair voedingsdeskundige Lynn De Merlier schreef inmiddels twee boeken rond gezondheid: Goesting in gezondheid en Het immuniteitsplan. In dit laatste boek begeleidt ze je in je zoektocht naar een gezondere levensstijl en een ijzersterke immuniteit in amper 20 dagen tijd. Welk domein van je weerstand je best eerst aanpakt, laat ze je ontdekken in haar boek. Inclusief heerlijke recepten. Wil je nu alvast aan de slag? Check dan de 10 tips van Lynn voor een najaar vol energie!

Het immuniteitsplan

Lynn De Merlier weet als geen ander hoe essentieel ons immuunsysteem is voor onze gezondheid. In haar praktijk ziet ze het aantal patiënten met chronische ziekten, waaronder auto-immuunaandoeningen, spectaculair toenemen. En hoewel er een genetische component is, bepaalt vooral de levensstijl of iemand chronisch ziek wordt. Maar welke factoren zijn precies belangrijk? Hoe versterk je je weerstand? Hoe ga je preventief te werk of hoe begin je aan je herstel?   Het immuniteitsplan zet je op weg naar een gezonde levensstijl en een ijzersterke immuniteit via het praktische REMEET-model met vijf pijlers, die telkens eindigen met een handig 20 dagenplan. R Rhythm: over ... lees meer bioritme en slaap E Exercise: over lichaamsbeweging M Mindset: over de balans inspanning-ontspanning I Extra Energy: over ontgifting T Taste: over voeding   Een belangrijk aspect van je nieuwe levensstijl? Lekker en gezond eten. Ontdek meer dan 25 heerlijke recepten, van kurkuma latte tot kalkoenstoofpotje met knolselderijkroketjes. De foto’s van Heikki Verdurme doen je watertanden.

€ 26,99

Optimale immuniteit

In Optimale immuniteit boek neemt dr. Rudy Proesmans je mee op ontdekkingstocht door het vernuftige stelsel dat ons immuunsysteem is. Hoe werkt het precies? Hoe kun je het versterken? Hoe kun je door een andere manier van eten en bewegen een immens verschil maken tussen ziek worden en gezond blijven? Wat is het verband tussen voeding, inflammatie en gezonde darmen? Welke rol spelen extra vitaminen en mineralen (zoals vitamine C en D, en zink)? Kortom: een echte eyeopener voor al wie bewust en verantwoordelijk met zijn gezondheid wil omgaan.

Optimale immuniteit

Hoe kunnen we ons zo sterk mogelijk maken tegen virussen en bacteriën?   In dit boek neemt dokter Rudy Proesmans je mee op ontdekkingstocht door het vernuftige stelsel dat ons immuunsysteem is. Hoe werkt het precies? Hoe kun je het versterken? Hoe kun je door een andere manier van eten en bewegen een immens verschil maken tussen ziek worden en gezond blijven? Wat is het verband tussen voeding, inflammatie en gezonde darmen? Welke rol spelen extra vitaminen en mineralen (zoals vitamine C en D, en zink)?   Als voedingsarts pleit dr. Proesmans voor een natuurlijke manier van eten en meer respect voor de natuur. ... lees meer Want precies doordat de mens het ecologisch systeem heeft ontwricht, komen steeds meer gevaarlijke virussen op ons af. En doordat we niet meer natuurlijk en gezond, maar vooral goedkoop en veel willen eten, brengen we niet alleen onze eigen gezondheid, maar ook die van de aarde zelf steeds meer in gevaar.   Dr. Rudy Proesmans: ‘Ik grijp in feite terug naar de wortels van de geneeskunde. Voeding en beweging vormen de basis van onze gezondheid. Naar die eenvoud moeten we terug.’   De laatste wetenschappelijke inzichten over immuniteit helder verwoord, met praktisch advies voor elke dag.   Echte eyeopener voor al wie bewust en verantwoordelijk met zijn gezondheid wil omgaan.

€ 25,99

Wil je in de keuken uitgebreid aan de slag met voeding die je immuniteit kan boosten? Dan is dit het Optimale immuniteit kookboek van dr. Rudy Proesmans en orthomoleculair voedingsdeskundige Siham Lassyane  de ideale metgezel!

Optimale immuniteit kookboek

In zijn bestseller Optimale immuniteit legde dr. Rudy Proesmans uit wat immuniteit is en hoe een gezond immuunsysteem werkt. Maar vooral toonde hij aan hoe je door een andere manier van eten en door een aantal makkelijke, voor iedereen haalbare ingrepen in je levensstijl een immens verschil kunt maken tussen ziek of gezond zijn. Het belang van een sterke immuniteit werd nog maar eens duidelijk tijdens de coronacrisis.   In dit kookboek brengt orthomoleculair voedingsdeskundige Siham Lassyane de principes van immuniteitsversterkende voeding in de praktijk. Alle gerechten bevatten echte immuniteitsboosters. Met een maximaal gebruik van verse kruiden, kiemen en scheuten, ... lees meer vezelrijke seizoensgroenten, gezonde vetten, zorgvuldig uitgekozen proteïnes, noten, zaden en heerlijke specerijen helpt dit kookboek je op weg naar een optimale immuniteit.   Met antwoorden op vragen als: welke voeding vermijd je liever en wat eet je beter veelvuldig? Hoe maak je van elke maaltijd een immuniteitsbooster? En wanneer gebruik je voedingssupplementen?

€ 25,99

Word je eigen dokter

Dr. Jutta Borms legt je in haar boek Word je eigen dokter uit dat je vooral goed moet luisteren naar je lichaam, dat je altijd vertelt wat het nodig heeft. In haar boek geeft ze heel wat praktische handvaten mee om op klassieke, complementaire en holistische manier je klachten aan te pakken. Denk aan keelpijn, verkoudheden, griep, winterdip en slapeloosheid. Dit boek is alles wat je nodig hebt om de winter door te komen!

Word je eigen dokter

Maak nader kennis met holistische geneeskunde: laat oude denkpatronen los, leer je lichaam beter voelen, ga de confrontatie met jezelf aan en durf ook ongemak en pijn te voelen. Holistisch arts Jutta Borms leert je hoe je dat doet, wat erbij komt kijken en waarom dit je leven kan veranderen.   Als patiënt ga je naar de dokter met een klacht. Van die klacht wil je zo snel mogelijk verlost worden. Je dokter schrijft je een middel of therapie voor, die slaat aan of niet, en indien niet ga je op zoek naar iets anders. Zelden stelt iemand de vraag: ... lees meer waarom heb je precies die klacht? Wat vertelt ze je?   In dit boek geeft dokter Jutta Borms je een vernieuwend inzicht in ziekten en kwalen. Ze gaat op zoek naar het echte verhaal achter je hoofdpijn, rugpijn, vermoeidheid, slaapproblemen of buikpijn, de ontstekingen die telkens terugkomen, je nek- en schouderpijn, je neerslachtigheid of zelfs depressiviteit.   Want: ‘Je kunt lang alles wegredeneren met je hoofd, maar op een bepaald moment zegt je lichaam “halt”. Jouw lichaam spreekt een eigen taal, je moet er alleen naar willen luisteren. Wie een langdurige lichamelijke kwaal of klacht heeft, blijft beter niet op het louter lichamelijke niveau de oorzaak zoeken. Dan is er iets meer aan de hand. Je mind beïnvloedt je body veel meer dan je denkt.’

€ 25,99

Natuurlijke gezondheid voor baby’s en kinderen

Ook onze kleintjes kunnen in dit donkere seizoen last krijgen van ziektes. Dr. Ilse Rayen vertelt je in haar boek Natuurlijke gezondheid voor baby’s en kinderen hoe je deze ziektes best aanpakt, zonder meteen naar medicijnen te grijpen. Wil je je kind gezond houden, of helpen zo snel mogelijk van verkoudheden af te krijgen? Dan is dit hét boek voor jou!

Natuurlijke gezondheid voor baby’s en kinderen

Orthomoleculair kinderarts Ilse Rayen geeft antwoorden op vragen waarmee ze in haar praktijk dagelijks wordt geconfronteerd, zoals: • Onze baby huilt overmatig, wat kan de oorzaak zijn? • Waarom snottert mijn peuter altijd en heeft hij de ene verkoudheid na de andere? • Hoe komt het dat mijn kind niet naar bed wil en vaak nachtmerries heeft? • Wat kan de reden zijn van terugkerende buikkrampen, diarree of verstopping?   Iedere fase in het leven van een kind kent specifieke uitdagingen. Dr. Ilse Rayen schetst met herkenbare voorbeelden hoe zij haar patiëntjes behandelt en opvolgt. Ze neemt je mee naar ... lees meer factoren die aan de basis kunnen liggen van veel voorkomende klachten bij baby’s en jonge kinderen. Vervolgens vertelt ze hoe je daar met natuurlijke middelen en veranderingen in de voeding een positieve invloed op kunt uitoefenen.   Langzaam sijpelt het besef door dat we moeten leren samenleven met virussen en bacteriën. De beste manier is door vanaf de geboorte breed in te zetten op immuniteit en preventie.

€ 24,99

Geneeskrachtige planten- & kruidengids

Al eeuwenlang weet men dat planten medicinale eigenschappen hebben. Behalve de laatste 500 jaar heeft de mensheid altijd alleen maar planten gehad om zich te verzorgen. De fytotherapie, die natuurlijke remedies biedt en goed wordt verdragen door ons organisme, kent momenteel een enorme wederopbloei in Europa. Zelf aan de slag? Deze Geneeskrachtige planten- en kruidengids helpt je op weg.

Geneeskrachtige planten- & kruidengids

Al eeuwenlang weet men dat planten medicinale eigenschappen hebben. Behalve de laatste 500 jaar heeft de mensheid altijd alleen maar planten gehad om zich te verzorgen. De fytotherapie, die natuurlijke remedies biedt en goed wordt verdragen door ons organisme, kent momenteel een enorme wederopbloei in Europa. Gezond, natuurlijk leven wordt steeds belangrijker en deze Geneeskrachtige planten- en kruidengids helpt je hierbij.

• Ontdek de kracht van alsem, brandnetel, berk, hondsroos, hop, prei, rozemarijn, sleedoorn, verbena, waterkers en 90 andere medicinale planten.
• Leer deze planten herkennen dankzij de uitzonderlijk mooie, gedetailleerde botanische platen.
• Lees over hun geschiedenis en ... lees meer hun weldaden.
• Bereid kruidenremedies – infusies, decocten, maceraten en zo meer – om je kwaaltjes te verlichten.
• Met tips om op een ecovriendelijke manier wilde kruiden en planten te plukken en te conserveren.

Eeuwenoude herboristenkennis verzameld in dit prachtige naslagwerk.

€ 29,99