nieuws

Breng orde in je professionele leven met Marie Kondo en Scott Sonenshein

Opruimgoeroe Marie Kondo en professor Scott Sonenshein bundelen hun krachten en passen de wereldberoemde KonMari-methode aan voor je werkplek. Zo kan iedereen (thuis of op kantoor) opgeruimd aan het werk.

In Opgeruimd op het werk helpen Marie Kondo, bestsellerauteur en Netflix-ster, en Scott Sonenshein, professor aan Rice University, je om de troep te lijf te gaan en ruimte te creëren voor het werk dat er werkelijk toe doet.
Je werkplek lijkt een magneet voor afleiding en rommel. Wie is er nooit moedeloos geworden van onnodige vergaderingen, stapels papierwerk, eindeloze e-mails en nutteloze klusjes? Dit zijn de hedendaagse gevaren van ons werkzame leven, die langzaam ons werkplezier ondermijnen, onze carrièrekansen doen slinken en ons algehele welzijn verminderen. Het kan anders.

Aan de hand van de wereldberoemde KonMari-methode en baanbrekend onderzoek overwin je de uitdagingen van de werkvloer en geniet je van de productiviteit, het succes en het geluk die ontstaan als je bureau en hoofd op orde zijn.

In Opgeruimd op het werk vind je antwoord op vragen als:

Moet je (meteen) een andere baan zoeken als je huidige geen joy sparkt?
Zijn rommelige mensen echt creatiever?
Zijn de papierversnipperaar en het scanapparaat de oplossing voor alles?
Hoe creëer je een (socialmedia)netwerk dat wél wat oplevert?
Kun je je perfecte opruimroutine behouden als je kleine kinderen hebt?

Je leest Maries persoonlijke verhaal: ook bij haar verliep niet alles vlekkeloos voor én nadat ze in 2010 wereldberoemd werd. Zo vertelt ze hoe ze ooit naast haar gewone kantoorbaan begon met het opruimen van de bureaus van steeds meer collega’s. Ook is ze heel open over de periode nadat ze door Time Magazine in 2015 werd verkozen tot een van de 100 invloedrijkste personen. Ondanks haar enorme succes sparkte haar werk geen joy meer.

Scott Sonenshein geeft praktische handvatten om het beste uit je werk te halen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: het opruimen van je werkplek, e-mail, taken, vergaderingen en teams. Hoe doe je dit en wat levert het je op? En als je, net als de diverse personen die in het boek de revue passeren, de waarde daarvan inziet: hoe breng je dit over op anderen?

Vind je dagelijkse joy-moment

‘Als je sommige activiteiten uit je agenda hebt geschrapt, heb je ruimte gecreëerd om nieuwe taken op te pakken die joy sparken. Onderzoek laat zien dat mensen meer voldoening halen uit hun baan door nieuwe verantwoordelijkheden op zich te nemen, door vrijwillig een collega te helpen of zelfs door alleen aan een zijproject te werken. […] Je zult je kansen op succes vergroten als je een manier vindt om jouw dagelijkse joy in het voordeel van het bedrijf te laten werken.
Maar geef jezelf ook buiten het werk toestemming voor een dagelijks joy-moment (voor mij is dat bijvoorbeeld het lezen van een papieren krant).’

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief