nieuws

‘Cartoons 2020’: het boek bij het oudste cartoonfestival ter wereld

Knokke-Heist is voor de 59ste keer gastheer van de internationale cartoonisten. De oudste cartoonwedstrijd van deze planeet, de Grote Prijs Knokke-Heist Gouden Hoed, brengt jaarlijks duizenden cartoons samen in Knokke-Heist. Een professionele jury selecteert enkel de beste cartoons voor het publiek. De winnaars en honderd andere genomineerden vind je in Cartoons 2020.

De winnaars en de selectie van de Gouden Hoed zijn te zien tijdens het 59ste Internationaal Cartoonfestival, dat plaatsvindt van 1 juli tot 30 augustus 2020. Wegens het coronavirus zal het festival dit jaar niet plaatsvinden in de tent aan het Heldenplein zoals oorspronkelijk gepland. Je kunt de cartoons echter wel op een viertal locaties bewonderen, op fietsafstsand van elkaar: Cultuurcentrum Knokke-Heist (Scharpoord), Sincfala – Museum van de Zwinstreek, For Freedom Museum en het Zwin Natuur Park.

Cartoons 2020 presenteert traditiegetrouw alle winnaars en een selectie van honderd genomineerden uit de inzendingen van dit jaar, opnieuw afkomstig uit bijna honderd verschillende landen: een prachtige waaier van creativiteit en tekenstijlen uit binnen- en buitenland.

Of cartoons nu kritisch of ontwapenend zijn, brandend actueel of tijdloos, met couleur locale of universeel, ze brengen uiteenlopende visies op de wereld en de actualiteit in een taal die iedereen begrijpt: humor. Bewonder de cartoons, glimlach, sta versteld, lach je een breuk of proest het uit: aan deze bundel blijf je plezier beleven!

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief