nieuws

#challenge 100: loop of wandel honderd kilometer met je gezin!

Olivier Verhaege uit Zomergem omschrijft zichzelf als een gemiddelde Vlaming. Toch liep deze ‘gewone’ Vlaming de buitengewone Spartathlon. Nu, enkele jaren later wil hij zijn omgeving, en met uitbreiding heel België, motiveren om meer te bewegen.

In functie van dit ambitieuze plan haalde Verhaege alle creatieve middelen uit de kast. Hij lanceerde o.a. de loopuitdaging #challenge100 op social media en schreef Het hoofd weegt zwaarder dan de benen. Een inspiratieboek over zijn voorbereiding en de slopende tocht om de meest veeleisende inspanning van zijn leven te volbrengen: de Spartathlon, een legendarische loopwedstrijd van 246 kilometer.

Het doel van De challenge 100 :
Individueel of samen met het volledige gezin gedurende de maand april in totaal 100 km te lopen of te wandelen. Het is geen competitie om zo snel mogelijk die 100 km te halen. Het doel is om mensen aan te zetten om te bewegen en op die manier bewuster en gezonder te leven.

Vorig jaar waagden meer dan 5500 sportieve gezinnen zich aan de challenge. Wie dit jaar wil deelnemen kan zich aanmelden op de #challenge100-facebookpagina.

Het hoofd weegt zwaarder dan de benen :
In de zomer van 2014 beslist Olivier Verhaege, een fiscalist uit Zomergem, om in september 2016 de Spartathlon mee te lopen, een legendarische non-stop loopwedstrijd van 246 kilometer van Athene naar Sparta. Na nauwelijks een maand voorbereiding begint het hem al te dagen dat de komende twee jaar vooral een training van het hoofd zullen zijn, eerder dan een training van de benen. Want hoe bereik je een bijna onbereikbaar doel als je geen geboren atleet bent? Hoe volbreng je de meest veeleisende inspanning van je leven zonder werk en liefde op te geven?
‘Door je hoofd sterker te maken dan je benen,’ zegt Olivier.

Ontdek hieronder meer over Het hoofd weegt zwaarder dan de benen.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief