Chris Kraus schreef met De fabriek van klootzakken een indrukwekkende pageturner over de zwartste bladzijden in de Duitse geschiedenis. Bovendien baseerde Kraus de roman op zijn eigen familiegeschiedenis.

Hoe is het om te ontdekken dat je grootvader bij de SS zat? Hoe ontdekte hij dit verleden? Waarom wilde hij dit verhaal vertellen? En wat heeft hij geleerd over moraliteit? Op deze vragen en meer geeft de auteur antwoord in dit video-interview:

De fabriek van klootzakken

De broers Hub en Koja Solm groeien op tijdens de Russische Revolutie. Wanneer de nazi’s aan de macht komen, begint hun turbulente carrière bij de SS. Daarna worden ze spion voor de jonge Bondsrepubliek. Door hun ingewikkelde relatie met Ev, die als kind in hun gezin wordt opgenomen en voor wie beide broers gevoelens hebben, komen ze tegenover elkaar te staan.
In dit wervelende en met ironie geschreven verhaal vertelt Kraus over het verval van moraliteit en de fabriek die oorlog heet en die van gewone mensen klootzakken maakt.

€ 32,50

Chris Kraus

Chris Kraus (1963) is filmmaker en auteur en woont in Berlijn. Zijn films hebben vele prijzen gewonnen. De fabriek van klootzakken is gebaseerd op het leven van zijn grootvader en kostte Kraus tien jaar onderzoek. Het boek werd al een bestseller in Frankrijk, waar het ook vele literaire nominaties kreeg.