nieuws

Column. Jeugdauteur Danny De Vos over Valentijn

Pure romantiek of onversneden geldklopperij? Over het vieren van Valentijn bestaan vele meningen. Wat wel een feit is: even stilstaan bij de liefde kan nooit kwaad. Wij vroegen aan verscheidene van onze auteurs hoe zij kijken naar een feestdag als Valentijn. Dat leverde behoorlijk uiteenlopende visies op. We laten je graag meegenieten in aanloop naar 14 februari. Vandaag: jeugdauteur Danny De Vos.

Mijn ideale Valentijn, schrijf ik, impliceert chocolade, bloemen, haardvuur en de zwoele stem van Julie London die iets dubbelzinnigs in onze oren fluistert. Mijn liefste, die over mijn schouder meeleest, moet hier om lachen en corrigeert. Mijn ideale Valentijn is volgens haar: ’s morgens een boek cadeau doen, de rest van de dag schrijven en met rust gelaten worden en ’s avonds in een sterrenrestaurant eten. Het laatste zegt ze met een ondertoon van ‘dat dan weer wel’.

Lingerie bijvoorbeeld, of een ticket voor FC Antwerp – Tubeke, in een geparfumeerde envelop.

Valentijn is de patroonheilige van zij die hun geliefde de hemel willen inschieten met een geweldig originele verrassing waar ze zelf heel blij van worden. Lingerie bijvoorbeeld, of een ticket voor FC Antwerp – Tubeke, in een geparfumeerde envelop.

Zouden er statistieken bestaan met Valentijnsresultaten? Dus waarop je kunt zien in hoeveel procent van de gevallen het roze feestje tot ruzie leidt? Want een verkeerde surprise wordt al snel opgevat als een grove belediging, met alle gevolgen van dien. Daar weet iedereen over mee te spreken. Of ik toch tenminste. Daarom zijn mijn ideale Valentijnen die waar ik wél doelgericht uithaal en vervolgens zwaar scoor, qua cadeaukundigheid. En ja, ook jij kunt het, dankzij deze gouden De Vos-tips!

Tip 3: voor als je lief niet van lezen houdt: zoek een ander.

Tip 1: geef niet gewoon een boek. Doe er iets mee. Lees er uit voor, ’s morgens in bed. Bij de geur van verse koffie die je op je tenen over de krakende trap naar boven hebt gebracht. De juiste mate van stunteligheid kan daarbij wonderen doen maar mors niet op delicate weefsels.

Tip 2: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garanties voor de toekomst. Integendeel.

Tip 3: voor als je lief niet van lezen houdt: zoek een ander.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief