nieuws

Confituur Boekhandelsgeschenk door Koen Peeters

Op 12 december vieren de Confituurboekhandels de 8ste Dag van de Onafhankelijke Boekhandel. De hele week lang organiseren de boekhandels tal van lezingen en activiteiten. Bovendien verdelen ze vanaf 7 december een gelimiteerde oplage van Leer mij zwemmen, een exclusieve novelle die ECI-literatuurprijswinnaar Koen Peeters voor de Confituurboekhandels schreef.

De nieuwe novelle van Koen Peeters is gratis en exclusief bij de Confituurboekhandels, bij aankoop vanaf €20,-.

‘In de novelle galmt Kamer in Oostende nog een beetje na’, verklaarde Peeters eerder in een interview met Confituur-ondervoorzitter Gert De Bie op de Antwerpse boekenbeurs. ‘Ik vind het trouwens erg fascinerend hoe sommige mensen geboren zwemmers lijken en zich echt als een vis in het water voelen. Ook daar vond ik een aanknopingspunt voor dit verhaal.’

Koen Peeters is een straffe stem binnen het Nederlandstalige literaire landschap en wordt erg gewaardeerd om zijn trefzekere stijl, zijn observatievermogen en de manier waarop hij telkens het ongewone in het gewone weet boven te halen. De romans van Koen Peeters stonden meerdere malen op de shortlist van de AKO-Literatuurprijs, zijn roman De Bloemen werd bekroond met de F. Bordewijkprijs en voor De mensengenezer mocht hij zowel de Libris-Literatuurprijs als de Confituur Boekhandelsprijs op zijn naam schrijven.

Eerdere Confituur Boekhandelsgeschenken werden geschreven door: na Marc Didden, Michiel Hendrickx, Geert & Judith Van Istendael, Annelies Verbeke , Peter Terrin, Stefan Hertmans en Joke Van Leeuwen.

Een overzicht van alle Confituurboekhandels vind je hier.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief