nieuws

‘Contact’ van Maarten Inghels. Een bijzondere bundel die tekst, beeld en performance met elkaar verbindt

Zijn Stadsdichterschap voor Antwerpen loopt bijna af, maar gelukkig kunnen we nog steeds genieten van het bijzondere werk van Maarten Inghels. In de lijvige bundel Contact verbindt hij tekst, beeld en performance met elkaar. Het boek verschijnt vandaag, maar hier kan je alvast een kijkje nemen!

De gedichten van Maarten Inghels verschenen als tatoeage (‘Honger’), als enquête waarin hij de staat van de samenleving opvroeg (‘Volksbevraging’) en geplant in eetbare zaadjes (‘Wanneer wij zomer zaaien in elkaar’). In de zomer van 2016 maakte Inghels een voettocht langs de Schelde van bron tot monding om de stroom te controleren op onregelmatigheden en oneffenheden. Hij publiceerde met ’The Invisible Route’ een kaart met alle camera’s op en de laatste route om onzichtbaar door de stad te dwalen.

Sommige gedichten in Contact zijn ontstaan tijdens zijn Stadsdichterschap voor Antwerpen, maar meer dan de helft is gloednieuw. Bovendien is de bundel rijk geïllustreerd met foto’s van fotograaf Dries Segers, waarin poëzie, beeld en performance onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Een voorsmaakje

IMG_0513

IMG_0514

IMG_0515

IMG_0517

IMG_0519

IMG_0521

IMG_0523

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief