nieuws

Cuberdons Léopold slaat de handen in elkaar met René Magritte

Cuberdons Léopold heeft zijn nieuwigheid voor 2019 onthuld: het iconische doosje van 21 cuberdons Léopold hult zich voortaan in het Belgische surrealisme van de grootmeester van de verbeelding, René Magritte. De iconische mannen met bolhoed vergasten de fijnproevers vanaf nu op de kegelvormige lekkernijen.

Het oeuvre van René Magritte

René Magritte heeft een op z’n zachtst gezegd bijzonder uniek universum ontwikkeld. Zijn schilderijen zijn hyperrealistisch en vakkundig tot in de kleinste details afgewerkt. Ze zijn de vruchten van een diepe reflectie, onderzoek naar logische verbanden en verkenning van taal. Magritte was gefascineerd door de kloof tussen woord en onderwerp, de realiteit en haar uiting. Het mooiste voorbeeld daarvan is terug te vinden in een van zijn bekendste werken: ‘Ceci n’est pas une pipe.’ Voor deze eerste limited edition gewijd aan de Belgische schilder liet Confiserie Léopold zich inspireren door het doek Golconde uit 1953.

Beperkt beschikbaar vanaf 15 september via www.cuberdonsleopold.com en in de exclusieve verkooppunten: Rob in Sint-Lambrechts-Woluwe, BonBon** in Brussel, l’Atelier en Herbe in Brussel (Grote Zavel), Smets in Luxemburg, Slots Decoratie in Spiere-Helkijn, Martine & Co en Méli-Mélo in Luik, Vandererfven-Delicatessen in Kortrijk, Grappe de Raisin in Knokke, Floriste Ghyselinck in Zwalm, Vela Lingerie in Lodelinsart, Balo Living in Style in Mol, Old Bacchus in Schoten, l’Atelier Gourmand in Ukkel …

Achtergrondinfo: de Cuberdon Léopold

Een legendarisch snoepje. De cuberdon zag het levenslicht in het midden van de negentiende eeuw in België. Maar zijn echte oorsprong blijft, net als zijn recept, een van de best bewaarde geheimen van het Koninkrijk.

‘Vandaag kunnen we de artisanale vakmannen die de échte cuberdon maken, op één hand tellen. Volgens het authentieke recept zijn zeven werkdagen nodig, en die houden we in ere in ons atelier in Edingen. Zo toveren we de zachte stroop om tot een klein kegeltje dat zowel krokant als subtiel smeuïg is. Het traditionele aroma is dat van frambozen, die de cuberdon zijn unieke smaak en zijn paarse jasje geven.’ – Anne Decroix, zaakvoerster van Cuberdons Léopold

Tussen traditie, nostalgie en moderniteit profileren de Cuberdons Léopold zich als dé Belgische topconfiserie. Ter herinnering: de naam ‘Léopold’ is een eerbetoon aan Léopold I, de eerste Koning der Belgen. Hij legde op de Grondwet de eed af op 21 juli 1831, het tijdperk waarin de allereerste cuberdon ten tonele kwam. ‘Hoeft het te verwonderen dat wij 21 cuberdons in onze hoedendoos steken, ter herinnering aan die heuglijke dag?’

In Edingen worden de Cuberdons Léopold nog altijd artisanaal geproduceerd, in koperen ketels met enkel de beste natuurlijk ingrediënten.

     

Meer over René Magritte en Art Stories lees je hier.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief