recept

Culinaire creaties: gepocheerde kreeft met botersaus uit ‘Sous-vide koken thuis’

De feestdagen staan voor de deur! Misschien weet je al wat er op het menu zal staan, misschien twijfel je nog? Geen paniek, we helpen je vooruit met een aantal smakelijke recepten. Voor het hoofdgerecht: gepocheerde kreeft met botersaus uit Sous-vide koken thuis!

 

Voor 4 personen

  • 2 kreeften
  • 120 g ongezouten boter
  • 2 teentjes knoflook
  • zeezout

 

Werkwijze

  • Breng een pot met water aan de kook. Doe de kreeften in de pot zodra het water kookt. Haal de pot onmiddellijk van het vuur en wacht 2 minuten. Haal de kreeftenstaarten na 2 minuten uit de pot en stop ze onmiddellijk in een ijsbad.
  • Verwijder de kreeftenschalen voorzichtig met een schaar.
  • Pel en plet de knoflook.
  • Verwarm 60 g boter met de knoflook en wat zout op middelhoog vuur, tot de boter bruin is – dit duurt 1 à 2 minuten. Giet de saus over in een potje, zodat deze niet verder kookt.
  • Steek de 4 kreeftenstaarten elk apart in een vacuümzak, verdeel de boter-knoflookmix over de 4 zakken en trek de zakken vacuüm.
  • Gaar de kreeften sous-vide, 5 minuten op 56 graden.
  • Verwarm de rest van de boter net voor de kreeften klaar zijn.
  • Snijd de vacuümzakken open en haal de kreeften er voorzichtig uit. Giet de vloeistof uit elke zak in de pan met de boter. Roer goed.
  • Serveer de kreeftenstaarten op borden en giet er de saus over.

 

Hier vind je de recepten voor het aperitiefdrankje, het voorgerecht en het dessert. Smakelijke feesten gewenst!

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief