recept

Culinaire creaties: gepofte aardappel uit ‘Easy@home. Back to basic met Ilse’

De feestdagen staan voor de deur! Misschien weet je al wat er op het menu zal staan, misschien twijfel je nog? Geen paniek, we helpen je vooruit met een aantal smakelijke recepten. Voor het voorgerecht: gepofte aardappel gevuld met gebakken groenten en kaas uit Easy@home. Back to basic met Ilse!

 

Benodigdheden

  • 4 grote, zachtkokende aardappelen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 200 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 150 g gehakte broccoli
  • 100 g kerstomaten, gehalveerd
  • handvol basilicum
  • handvol koriander of peterselie
  • 2 lente-uitjes
  • 100 g jonge spinazie
  • 2 el sojasaus
  • 100 g geraspte cheddar (of vegan kaas)
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 el gehakte peterselie

 

Voor 4 personen / 1 uur 20 minuten

  • Spoel de aardappelen en boen ze schoon. Prik ze in met een scherp mes. Wrijf in met olijfolie en kruid met zout. Leg ze op het ovenrooster en rooster ze 50 minuten in de op 190 °C voorverwarmde oven.
  • Bak de champignons, gehakte broccoli, kerstomaten, verse kruiden en lente-ui in wat olijfolie in een pan op een hoog vuur. Voeg als laatste de spinazie toe en roerbak nog heel kort. Breng op smaak met sojasaus, peper en zout.
  • Haal de aardappelen uit de oven. Halveer ze en maak het vruchtvlees wat los met een vork.
  • Meng de gehakte peterselie door de Griekse yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  • Lepel de groenten en kaas over de aardappelen en zet nog 15 minuten in de oven. Serveer met de Griekse yoghurt.

 

Hier vind je de recepten voor het aperitiefdrankje, het hoofdgerecht en het dessert. Smakelijke feesten gewenst!

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief