recept

Culinaire creaties: rabarbercocktail uit ‘Roots’

De feestdagen staan voor de deur! Misschien weet je al wat er op het menu zal staan, misschien twijfel je nog? Geen paniek, we helpen je vooruit met een aantal smakelijke recepten. Als aperitiefdrankje: Gísli’s rabarbercocktail uit Roots!

 

Benodigdheden

  • 30 ml lichte rum
  • 1 tl rietsuiker
  • 1 tl fijngesneden rabarber
  • 1/2 limoen, in stukjes gesneden
  • 60 ml rabarbersiroop
  • ijsgruis
  • spuitwater
  • muntblaadjes

 

Voor de ingemaakte rabarber

  • 2 delen rabarbersiroop
  • 1 deel azijn
  • 1 stengel rabarber, overlangs in reepjes gesneden

 

Bereiding

  • Meng voor de ingemaakte rabarber twee delen rabarbersiroop en één deel azijn. Voeg de rabarber toe en laat twee dagen in een afgesloten pot staan.
  • Maak de rabarbercocktail zoals je een mojito maakt: meng de rum, de rietsuiker, de fijngesneden rabarber en de limoen. Voeg 60 ml rabarbersiroop toe.
  • Vul een glas met ijsgruis, voeg de cocktail toe en vul aan met spuitwater. Versier met een stukje ingemaakte rabarber, wat muntblaadjes en eventueel een schijfje limoen.

Tip: Rabarbersiroop maak je door schoongemaakte en in stukken gesneden rabarberstengels gedurende 2 uur te laten marineren in gesuikerd water.

 

Hier vind je de recepten voor het voorgerecht, het hoofdgerecht en het dessert. Smakelijke feesten gewenst!

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief