nieuws

Dag van de vriendschap: de beste vrienden uit onze kinderboeken en strips

Vandaag is het de dag van de vriendschap: een dag om jouw beste vriend of vriendin te laten weten hoe belangrijk ze wel voor jou zijn! Ook in onze kinderboeken en strips komen er enkele unieke vriendschappen voor. Een korte bloemlezing:

Kikker en Haas

Kikker en Haas zijn ondanks hun verschillen heel goede vrienden. Kikker zwemt bijvoorbeeld heel graag, maar Haas niet. Hazen zwemmen toch niet? Kikker en Haas zijn ook goed bevriend met Eend, Rat, Varkentje en Beertje.

Suske en Wiske

Suske en Wiske zijn wellicht het bekendste vriendschapsduo uit de stripwereld. Al jarenlang beleven ze met elkaar de spannendste avonturen. Ze bezoeken de meest verschillende plekken: van Afrika tot Amerika, van het verre verleden tot in de toekomst, … De brave en moedige Suske weet perfect hoe hij de nieuwsgierige en ijdele Wiske soms moet temperen.

Jip en Janneke

Wat Suske en Wiske zijn voor de strips, zijn Jip en Janneke voor de kinderboeken. Het iconische duo van Annie M.G. Schmidt blijft telkens weer nieuwe generaties aanspreken. Ze beleven van alles: ze worden jarig, stampen in de regenplassen, gaan op bezoek bij oma en maken een legpuzzel.

Fanny, Alanis en Tomboy uit Fanny K.

De vriendschap tussen Fanny, Alanis en Tomboy is geen simpele zaak. Fanny en Alanis waren jarenlang de beste vriendinnen, maar dan werd Fanny ook goed bevriend met Tomboy. Alanis is jaloers op Tomboy en daarom botert het vaak niet tussen de twee meisjes. Maar wanneer de meisjes met een gemeenschappelijke vijand te maken krijgen, gaan ze voor elkaar door het vuur.

De vijf meisjes van For Girls Only

Yelien, Ellen, Eline, Emma en Kato (Yééék) zijn de beste besties van de wereld. Hun kleine en grote dilemma’s, vragen en belevenissen zijn de basis voor een herkenbare leesreeks voor meisjes vanaf tien jaar. Wat Yééék bezig houdt, inspireert ook voor heel wat leuke lifestyleboeken.

Rosie en Moussa

Rosie en Moussa komen uit twee verschillende culturen, maar dat maakt voor hen totaal niets uit. De twee wonen in de grote stad en ontdekken samen hoe het leven soms moeilijker is dan ze denken.  Het verhaal van Rosie en Moussa wordt binnenkort ook verfilmd!

De Kampioenen

De Kampioenen zijn niet alleen teamgenoten, maar ook gewoon de beste vrienden. Het is een bende van bonte figuren: naïef Markske, dominante Carmen, vrouwenzot Boma, … Ze mogen dan wel al hun voetbalwedstrijden verliezen, de hechte vriendengroep naast het veld maakt dat allemaal goed.

Maurice de krokodil en Arsène de alligator

Maurice en Arsène zijn naast vrienden, ook familie. De een is een krokodil, de ander een alligator. Maar de wereld ziet geen verschil. Op een dag kan Arsène er niet meer tegen. Hij heeft er genoeg van de hele tijd krokodil genoemd te worden. Krokodil hier, krokodil daar… Hij is verdorie een alligator! Hoog tijd dus om een stapje buiten de jungle te wagen en de puntjes op de i te zetten!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief