Dagen Zonder Vlees is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. En dat met zo veel mogelijk mensen. Verklein je ecologische voetafdruk en ontdek hoe duurzamer eten ook lekkerder, creatiever en gezonder kan zijn. Om je te inspireren, doen we je elke donderdag van Dagen Zonder Vlees smakelijke recepten cadeau. Vandaag: chili Healthy is Funky.

NODIG?

1 theelepel olijfolieChili Healthy is Funky
2 uien
2 (of meer) teentjes knoflook
1 klein rood chilipepertje (eventueel)

400 g tomatenblokjes uit blik
250 ml warm water
1 eetlepel chilipoeder
400 g rode bonen (uit blik of glas)
1 klein blikje mais (van ongeveer 130 g)
2 rode paprika’s
enkele plukjes peterselie of blaadjes basilicum
zwarte peper & fleur de sel

HOE MAAK JE HET?

• Verhit de olijfolie in een grote kookpot.
• Pel de uien en snipper ze fijn. Voeg de uien toe en stoof ze 2 minuten.
• Pel de knoflook en snipper hem fijn. Voeg de knoflook toe en stoof nog 3 minuten.
• Was het chilipepertje, verwijder de zaadjes en snijd het in kleine stukjes. Voeg ze toe en stoof nog ongeveer 10 minuten.
• Voeg de tomatenblokjes, het warme water en het chilipoeder toe. Breng aan de kook.
• Zet het vuur zachter en laat de chili minstens 50 minuten sudderen. Hoe langer je de chili laat sudderen, hoe lekkerder hij wordt.
• Spoel de rode bonen af onder koud stromend water, voeg ze toe en laat nog 5 minuten zachtjes sudderen.
• Spoel de mais af onder koud stromend water. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd de paprika’s in stukjes. Voeg de mais en de paprika toe en laat nog 5 minuten sudderen. Houd eventueel enkele maiskorrels apart voor de afwerking.
• Breng de chili op smaak met peper en fleur de sel en werk af met de peterselie of het basilicum en eventueel enkele maiskorrels.

Dagen Zonder Vlees. Chili Healthy is Funky

Dagen Zonder Vlees. Tagliatelle met prei en saffraan

Dagen Zonder Vlees is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. En dat met zo veel mogelijk mensen. Verklein je ecologische voetafdruk en ontdek hoe duurzamer eten ook lekkerder, creatiever en gezonder kan zijn. Om je te inspireren, doen we je…