recept

Dagen Zonder Vlees. Easy Egg-Quinoa-Stir-Fry

Dagen Zonder Vlees is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. En dat met zo veel mogelijk mensen. Verklein je ecologische voetafdruk en ontdek hoe duurzamer eten ook lekkerder, creatiever en gezonder kan zijn. Om je te inspireren, doen we je elke donderdag van Dagen Zonder Vlees smakelijke recepten cadeau. Vandaag: Easy Egg-Quinoa-Stir-Fry.

NODIG?

180 g quinoa
450 ml water
1/2 bouillonblokje
4 eierenStir fry
1 kleine broccoli, in roosjes
10 minimaiskolfjes
1 rode paprika, zaadjes verwijderd
en in reepjes
100 g snijbonen, in stukken
200 g bladspinazie
4 lente-uitjes, fijngesnipperd
1 rode ui, in schijfjes
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 cm gember, geschild en fijngesneden
10 takjes koriander
50 g blanke amandelen
50 g cashewnoten
50 g sesamzaadjes
2 el kokosolie
1 el sesamolie
2 el sojasaus
1 el oestersaus
scheutje olijfolie
peper en zeezout

HOE MAAK JE HET?

  • Kook de quinoa met het bouillonblokje zoals beschreven op blz. 43. Laat afkoelen en breng extra op smaak met lente-ui, peper en zout.
  • Rooster de amandel- en cashewnoten in een droge pan zonder olie tot ze een lichtbruin kleurtje krijgen. Let op: houd het proces goed in de gaten zodat de noten niet verbranden.
  • Stamp de noten eventueel in stukjes in een vijzel.
  • Verhit de kokosolie in een wokpan en fruit de ui, de knoflook en de gember.
  • Voeg de broccoliroosjes, de maiskolfjes in hun geheel, de paprikareepjes, de snijbonen en 100 g spinazie toe. Roerbak tot de groenten beetgaar zijn. Schep de quinoa erbij en kruid met peper en zeezout.
  • Voeg de nootjes, de sesamolie, de sojasaus, de oestersaus en de rest van de spinazie toe. Laat nog even doorbakken.
  • Meng alles tot een mooi geheel. Verdeel over 4 kommetjes en bak 4 spiegeleitjes in een beetje olie in een aparte pan.
  • Serveer 1 spiegelei per kommetje gewokte quinoa en werk af met de koriander en geroosterde sesamzaadjes.
  • Aanvallen!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief