Dagen Zonder Vlees is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. En dat met zo veel mogelijk mensen. Verklein je ecologische voetafdruk en ontdek hoe duurzamer eten ook lekkerder, creatiever en gezonder kan zijn. Om je te inspireren, doen we je elke donderdag van Dagen Zonder Vlees smakelijke recepten cadeau. Vandaag: Provençaalse linzenburger met cashewnoten.

VOOR 6 BURGERS

150 g cashewnotenLinzenburger_light
150 g gare bruine linzen (indien uit blik, uitgelekt gewicht)
50 g boekweitmeel
50 g ontpitte zwarte olijven, gehakt
20 g kappertjes
2 eetlepels peterselie, gehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 koffielepel Provençaalse kruiden
olijfolie
peper en zout

HOE MAAK JE HET?

1 – Maal de cashewnoten.
2 – Vermeng de noten met de linzen, het boekweitmeel, de olijven, de kappertjes, de peterselie, de knoflook en de Provençaalse kruiden.
3 – Voeg 1/2 dl water toe en kruid met peper en zout.
4 – Kneed goed tot alles volledig vermengd is tot een kleverige massa.
5 – Verdeel het mengsel in 6 porties en maak er platte burgers van. Je kunt de burgers een perfecte vorm geven door telkens een metalen ring te vullen met een deel van het mengsel, en het mengsel aan te stampen, bijvoorbeeld met de onderkant van een glas. Maar je kunt ze ook met de hand vorm geven.
6 – Bak de burgers in wat olijfolie goudbruin, 2 minuten aan elke kant.

Veggie burgers, balletjes en broodbeleg

Vers is altijd het lekkerst. Daarom is het zo leuk als je zelf burgers, balletjes en broodbeleg kunt maken. Het vraagt niet eens zoveel werk. In dit boek vind je originele combinaties met noten en groenten, granen en peulen, plantaardig gehakt en pittige smaakmakers die verwerkt worden tot burgers, balletjes en broodbeleg. Elk recept is apart en zit boordevol smaak. Soms zijn ze heerlijk klassiek, zoals de herfstburger met pompoen en hazelnoten, waterzooi met balletjes of gebakken champignonpaté. Andere hebben een mediterrane twist. Proef maar eens van de Provençaalse linzenburger met cashewnoten, de polentaburger met mais en paprika, de risottokroketjes met ... lees meer tijm of de auberginetapenade met koriander. Helemaal verrassend zijn de recepten met een oosterse toets. Een couscousburger met de smaken van Marokko, Thaise kokos-tofuburger, dahlballetjes met yoghurt en koriander of oosterse groentesalade met iziki… een voor een allemaal fantastische gerechten. Met veganistische en glutenvrije recepten.

€ 20,99

Dagen Zonder Vlees. Polenta-aardappelpizza

Dagen Zonder Vlees is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. En dat met zo veel mogelijk mensen. Verklein je ecologische voetafdruk en ontdek hoe duurzamer eten ook lekkerder, creatiever en gezonder kan zijn. Om je te inspireren, doen we je…

Dagen Zonder Vlees. Easy Egg-Quinoa-Stir-Fry

Dagen Zonder Vlees is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. En dat met zo veel mogelijk mensen. Verklein je ecologische voetafdruk en ontdek hoe duurzamer eten ook lekkerder, creatiever en gezonder kan zijn. Om je te inspireren, doen we je…

Dagen zonder vlees. Imam Bayaldi (gevulde aubergines)

Dagen Zonder Vlees is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. En dat met zo veel mogelijk mensen. Verklein je ecologische voetafdruk en ontdek hoe duurzamer eten ook lekkerder, creatiever en gezonder kan zijn. Om je te inspireren, doen we je…

Dagen Zonder Vlees. Chili Healthy is Funky

Dagen Zonder Vlees is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. En dat met zo veel mogelijk mensen. Verklein je ecologische voetafdruk en ontdek hoe duurzamer eten ook lekkerder, creatiever en gezonder kan zijn. Om je te inspireren, doen we je…

Dagen Zonder Vlees. Tagliatelle met prei en saffraan

Dagen Zonder Vlees is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. En dat met zo veel mogelijk mensen. Verklein je ecologische voetafdruk en ontdek hoe duurzamer eten ook lekkerder, creatiever en gezonder kan zijn. Om je te inspireren, doen we je…