nieuws

David Nolens en Chris de Stoop genomineerd voor Halewijnprijs

Ieder jaar wordt de Halewijnprijs uitgereikt aan een literair talent dat naar de mening van een deskundige jury bredere belangstelling verdient. Dit jaar zijn onder andere David Nolens en Chris de Stoop genomineerd.

David Nolens en Chris de Stoop werden genomineerd mede naar aanleiding van hun laatste werken, van David Nolens De waan van Cotard en van Chris de Stoop Ex reporter en Dit is mijn hof. De andere genomineerden zijn:

  • Murat Isik (Wees onzichtbaar)
  • Eva Meijer (Het vogelhuis)
  • Annel de Noré (Vers vlees oud bloed)
  • Christine Otten (We hadden liefde, we hadden wapens)

Anders dan bij veel literaire prijzen speuren de juryleden van de Halewijnprijs onafhankelijk van elkaar naar auteurs die al voorbij hun debuut zijn, maar meer aandacht verdienen dan ze krijgen. In hun zoektocht beperken de juryleden zich niet tot auteurs van een bepaalde leeftijd, geslacht of afkomst en verbinden ze zich ook niet aan een bepaald literaire genre als proza, poëzie, drama, jeugdliteratuur of non-fictie. Ook de thematiek, jaar van uitgave of op dat moment populaire stromingen zijn onbelangrijk. Het enige wat wel vastligt: het gaat altijd om auteurs van oorspronkelijk Nederlandstalig werk. In het verleden hebben auteurs als Arthur Japin, Tommy Wieringa en Esther Gerritsen de Halewijnprijs gewonnen op een moment dat ze nog niet bekend waren bij het grote publiek.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief