artikel

De boeken op perron 5

0

Vorige week verschenen er op perrons doorheen Vlaanderen en Nederland bijzondere cadeautjes: boeken, verstopt op het vijfde perron, met een briefje bij waarop stond dat de vinder het boek mag houden en lezen.

Het ging om exemplaren van het boek De reizigers op perron 5 van Clare Pooley. Deze feelgood-roman, die begin juni uitkwam, roept de vraag op wat er zou gebeuren als vreemden op de trein wél met elkaar zouden beginnen praten. Zouden we meer met elkaar gemeen hebben dan we dachten?

 

De reizigers op perron 5 gaat over 4 personages: Iona, Piers, Sanjay en Emmie. Ze nemen elke dag dezelfde trein op weg naar hun werk en herkennen elkaar, maar weten eigenlijk niets over elkaar. Op een dag stikt een van de passagiers in zijn eten op de trein. Gelukkig blijkt een van de andere passagiers een verpleegster te zijn en ze weten zijn leven te redden. Deze kleine gebeurtenis is het begin van een nieuw tijdperk waarin een kleine groep totaal verschillende mensen ontdekt dat ze veel meer met elkaar gemeen hebben dan alleen een reis van A naar B.

Geïntrigeerd? Hier kan je de eerste hoofdstukken al lezen!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief