nieuws

‘De kinderen in de sleepnetten’. Een schokkend en meeslepend boek

Als de naam Roberto Saviano niet direct een belletje doet rinkelen, doet de internationale bestseller Gomorra dat misschien wel. Het boek werd in vijftig talen vertaald, er werden meer dan tien miljoen exemplaren van verkocht en de filmversie werd in 2008 bekroond met de Gran Prix in Cannes. Na zijn non-fictie boeken is De kinderen in de sleepnetten Saviano’s eerste roman over de Napolitaanse maffia.

Het verhaal

In Napels worden de straten onveilig gemaakt door jeugdbendes. Het zijn jongeren die hun tijd verdelen tussen het checken van hun Facebookaccounts, het spelen van Call of Duty op hun Playstations, het patrouilleren in de straten met pistolen en machinegeweren, het terroriseren van de lokale bewoners en het bewaken van het territorium van hun maffiabazen.

De kinderen in de sleepnetten vertelt het verhaal van een nieuwe bende en hun aanvoerder Nicolas. Bij vriend en vijand staat Nicolas bekend als ‘Maharadja’ en zijn ambities reiken verder dan het uitvoeren van andermans opdrachten – hij wil een echte leider worden, hij wil over de stad regeren. Maar wanneer de gewelddadige acties hand over hand toenemen, zijn de tragische gevolgen onvermijdelijk.

Vlaamse pers

De roman verscheen half januari en de Vlaamse pers is alvast onder de indruk van De kinderen in de sleepnetten. Wij willen je de lof dan ook niet onthouden:

**** ‘Een schokkend en meeslepend boek. […] De vertaling leest als een trein en doet recht aan de vaart die de plot vereist, aan de aanleg van Saviano ook, die drift, tragiek en echtheid in zijn verhaal gelegd heeft.’ – Lode Delputte (De Morgen)

**** ‘De kinderen in de sleepnetten is een verkillend portret van een verloren generatie jongeren die geen respect meer tonen.’ – John Vervoort (De Standaard)

‘Flitsend verhaal over een angstaanjagende generatie.’ – Joke Spaey (Feeling)

Kan je niet wachten om het verhaal van De kinderen in de sleepnetten in te duiken? Bestel het boek dan hier.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief