nieuws

‘De kracht van sofrologie’: zachte bewegings- en ademtechnieken die je leven veranderen

Sofrologie is de ideale relaxatiemethode voor mensen die niet van hun stress en angsten af raken, die slaapproblemen hebben of zich uitgeblust voelen. Vlaamse autoriteit Pascale Crauwels bundelt haar kennis in haar nieuwste boek De kracht van sofrologie.

Sofrologie werd ontwikkeld in de jaren 1960 door de Spaanse neuropsychiater Alfonso Caycedo. Hij had er een jarenlange studie van yoga, Tibetaans boeddhistische meditatie, hypnose en Japanse zen op zitten voordat hij dit bewustmakingssysteem ontwikkelde. Pascale Crauwels was een van zijn leerlingen.

Sofrologie is kort samengevat een combinatie van ontspanningstechnieken, actieve bewegingen en ademhalingsoefeningen. Er zijn geen moeilijke houdingen zoals in yoga vereist, en er is ook niet veel tijd noch dure kleding voor nodig. Eén sessie kan je zelfs al rustiger maken, ontspannen, je meer zelfvertrouwen geven en je meer in staat maken om dingen los te laten.

De belangstelling voor deze bijzondere en zachte bewegings- en ademtechnieken wordt steeds groter: wellnessgoeroe Arianna Huffington (stichter van huffingtonpost.com) is grote fan, het Franse rugbyteam gebruikte sofrologie bij de voorbereiding op de wereldbeker, en ook de belangstelling vanuit de wetenschappelijke en zakenwereld groeit.

Ontdek alles over deze relaxatiemethode die letterlijk ‘de studie van het bewustzijn in harmonie’ betekent in De kracht van sofrologie, een boek vol met praktische tips en praktijkverhalen van mensen die de methode succesvol hebben toegepast dankzij Pascale Crauwels.

September is de maand van de sofrologie. Met ‘sofro-september’ wil de Vereniging van Vlaamse Sofrologen het vak in de kijker zetten. Met verschillende evenementen op verschillende locaties is deze maand perfect om je in sofrologie te verdiepen. Meer informatie vind je op deze website.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief