lijst

De lezers van ‘De Standaard der Letteren’ kiezen de drie beste boeken van 2017

Tegen het einde van het jaar maakt iedereen de balans op van de voorbije twaalf maanden, zo ook De Standaard der Letteren. Zij publiceerden vandaag de 3 beste boeken van 2017 volgens hun lezers. En daar zitten twee titels van uitgeverij De Bezige Bij tussen! We overlopen ze even voor je.

 

Beste Nederlandstalige fictie

Op 9 november won Koen Peeters zowel de ECI Literatuurprijs 2017 als de ECI Lezersprijs 2017 voor De mensengenezer, waarin het verhaal van boerenjongen Remi wordt beschreven. Vandaag kiezen de lezer van DSL het boek als Beste Nederlandstalige fictie. Wat een eer!

Volgende mooie woorden over De mensengenezer kan je lezen in De Standaard der Letteren :

“De schrijver en antropoloog zoekt bij wit en zwart naar de formule die verklaart waarom we worden wie we zijn.” – De Standaard der Letteren

Beste Vertaalde fictie

De De acht bergen werd deze zomer bekroond met de prestigieuze Premio Strega. De belangrijkste Italiaanse literatuurprijs, die elk jaar wordt uitgereikt aan het beste fictiewerk van een Italiaanse auteur. Dubbel en dik verdiend volgens de De Standaard der Letteren :

“Een ontroerende roman en een terechte winnaar van de Premio Strega, de belangrijkste literaire prijs van Italië.” – De Standaard der Letteren

Heb jij deze toppers al gelezen?

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief