nieuws

De nominaties van de Knack Hercule Poirotprijs zijn bekend!

De nominaties van de 21ste Knack Hercule Poirotprijs zijn bekend gemaakt! Vijf auteurs maken een kans op de prijs voor de beste Vlaamse misdaadroman van het jaar.

Wij zijn trots dat twee van de vijf genomineerden vertegenwoordigd worden door Standaard Uitgeverij: zowel Toni Coppers als Jan Van der Cruysse staan op de lijst. Gefeliciteerd!

De jury kiest de winnaar uit de Vlaamse misdaadromans die verschenen na 1 oktober 2017 en voor 1 september 2018. De boeken moeten beschikbaar zijn op de Boekenbeurs 2018.

Tijdens de openingsdag van de Boekenbeurs op 28 oktober maakt de jury om 11u30 in Boek-o-Drôme (Hal 4) bekend wie de 21ste Knack Hercule Poirotprijs wegkaapt. Aan de prijs is een geldprijs verbonden van € 5.000 en een gepersonaliseerde Mont-Blanc-pen.

Juryleden van de prijs zijn dit jaar voorzitter Geert Lambrecht (Knack Line Extensions), Linda Asselbergs (Knack Weekend), Johanna Spaey (Knack Focus, Feeling), Lukas De Vos (nws vrt.be, knack.be) , Patrick Van Gompel (VTM-nieuws), John Vervoort (Het Nieuwsblad – De Standaard).

Afspraak op zondag 28/10 om 11u30, in de Boek-o-Drôme in Hal 4 op de Boekenbeurs. Iedereen welkom!

De drie andere genomineerden zijn:

  • Jos Pierreux – Niets erger dan spijt (Vrijdag)
  • Kevin Valgaeren – Blackwell  (Lannoo)
  • Bob Van Laerhoven – Dossier Feuerhand (Houtekiet)

Op 28 oktober zal Knack.be ook de publieksprijs en de derde ‘Fred Braeckman’ award voor het beste thrillerdebuut uitreiken.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief