nieuws

‘De ontdekking van Urk’ van Matthias M.R. Declercq genomineerd voor Confituur Boekhandelsprijs

0

Sinds 2016 reikt Confituur – het verbond van onafhankelijke boekhandels – jaarlijks een literaire prijs uit. Ze bekronen daarmee het beste Nederlandstalige boek van het voorbije jaar dat een opvallende, verrassende, vernieuwende of verfrissende bijdrage leverde.

Eén van de vijf genomineerden is De ontdekking van Urk van Matthias M.R. Declercq. De Vlaamse journalist en schrijver ging in 2019 een half jaar op Urk wonen, in het hart van het dorp. In De ontdekking van Urk laat hij een wereld zien die bijna niemand kent. Het boek deed in Nederland al heel wat stof opwaaien en zal op Urk ongetwijfeld een blijvende impact hebben. Ook in Vlaanderen wist De ontdekking van Urk een breed publiek aan te spreken, waarmee Matthias bewijst dat de kracht van sterke onderzoeksjournalistiek niet onderschat mag worden.

Lies van Letters & Co over De ontdekking van Urk: ‘Als onderzoeksjournalist pur sang haalt Matthias M.R. Declerq altijd het onderste uit de kan en
weet zo met non-fictie een breed publiek te boeien.’

De vijf genomineerden van dit jaar op een rij:

De ontdekking van UrkMatthias M.R. Declercq
De berenrug – Dimitri Bontenakel
Bult – Marieke de Maré
Trofee – Gaea Schoeters
De Nieuwe Rivier – Eva Meijer

Naast een juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Iedereen kan zijn stem uitbrengen van 27 februari tot 27 maart. (Al wie stemt maakt bovendien kans op een boekenbon.)

Stem jij mee? Download je stemformulier op www.confituurboekhandels.be.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief