nieuws

‘De ontdekking van Urk’ van Matthias M.R. Declercq op shortlist Confituur Boekhandelsprijs

0

Sinds 2016 reikt Confituur – het verbond van onafhankelijke boekhandels – jaarlijks een literaire prijs uit. Ze bekronen daarmee het beste Nederlandstalige boek van het voorbije jaar dat een opvallende, verrassende, vernieuwende of verfrissende bijdrage leverde.

Eén van de vijf genomineerden is De ontdekking van Urk van Matthias M.R. Declercq. De Vlaamse journalist en schrijver ging in 2019 een half jaar op Urk wonen, in het hart van het dorp. In De ontdekking van Urk laat hij een wereld zien die bijna niemand kent. Een boek dat even bijzonder als onthullend is, over een dorp dat de weg kwijt is.

Eerdere winnaars van de Confituur boekhandelsprijs zijn Chris De Stoop met Dit is mijn hof in 2016, Jeroen Olyslaegers met Wil, Koen Peeters met De mensengenezer in 2018 en Charlotte Van den Broeck met Waagstukken in 2019.

De vijf genomineerden van dit jaar op een rij:

De ontdekking van UrkMatthias M.R. Declercq
De berenrug – Dimitri Bontenakel
Bult – Marieke de Maré
Trofee – Gaea Schoeters
De Nieuwe Rivier – Eva Meijer

Naast een juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Iedereen kan zijn stem uitbrengen van 27 februari tot 27 maart. (Al wie stemt maakt bovendien kans op een boekenbon.)

Stem jij mee? Een overzicht van de verschillende boekhandels vind je hier: www.confituurboekhandels.be

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief