nieuws

De reiskoffer van… Aline Sax

0

Het is eindelijk zomer! Het ideale moment om een boek te schrijven… of te lezen! Want zelf nu zelf, wat is er leuker dan gezellig een boek lezen in de stralende zon?

Aline Sax, auteur van heel wat YA-romans zoals Uit het niets, heeft zijn checklist zomerboeken alvast klaar! Benieuwd welke boeken zij meeneemt? Neem een kijkje in haar reiskoffer hieronder.

Checklist zomerboeken

De truc om op vakantie veel te kunnen lezen, is ervoor te zorgen dat ook je reisgenoten boeken hebben waarin ze kunnen verdwijnen. Daarom zorg ik voor elk wat wils in de vakantieboekenkoffer: 

Onze kleuter kan nog niet zelf lezen, maar houdt wel van lange verhalen en dikke boeken. Ze kan heerlijk wegkruipen in een goed voorgelezen verhaal. Voor haar gaan dus Weirdo van Zadie Smith en Nick Laird, Op avontuur met Pettson en Findus van Sven Nordqvist en Hoog in de boom begint de zomer van Wouter Klootwijk mee. Mijn man houdt van thrillers en strips, dus voor hem keuze te over in de boekenkast: de reeks van Blacksad is een absolute favoriet en met Klopjacht van James Patterson zit hij wel safe. Zelf lees ik kinder- en jeugdliteratuur en volwassen boeken door elkaar. Ik hou ontzettend veel van de wilde bergen in Paolo Cognetti’s Het geluk van de wolf en Soms zou ik de wind willen zijn van Franco Faggiani lijkt eenzelfde ervaring te beloven.  Na alle positieve recensies ben ik erg ook nieuwsgierig naar Films die nergens draaien van Yorick Goldewijk (die ligt sowieso al té lang op mijn TBR stapel). Als historica wil ik natuurlijk weten hoe Stephen Fry zijn geschiedkundige laat tijdreizen in Geschiedenis maken. En als laatste boek twijfel ik tussen de prachtige cover van Radio Popov van Anja Portin of de nostalgie van De Vijf van Enid Blyton. 🙂 

Over Aline Sax

Ontdek de boeken van Aline Sax

Win een reiskoffer vol boeken

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief