nieuws

De reiskoffer van… Merho

0

Het is eindelijk zomer! De ideale moment om een boek te schrijven… of te lezen! Want zelf nu zelf, wat is er leuker dan gezellig een boek lezen in de stralende zon?

Merho, auteur van de Kiekeboes, heeft zijn checklist zomerboeken alvast klaar! Benieuwd welke boeken hij meeneemt? Neem een kijkje in zijn reiskoffer hieronder.

Checklist zomerboeken

Boerenpsalm, dit boek las ik voor het eerst als jonge twintiger en maakte heel veel indruk. In tegenstelling tot de doorsnee heimat roman heeft dit verhaal een universele dimensie. Tijd voor een tweede lezing, nu in herdruk met kanttekeningen van Bart Van Loo en Gaston Durnez, prachtig geïllustreerd door Koen Broucke.  Piet Pienter en Bert Bibber integrale, beroepshalve volg ik de stripmarkt van nabij. Maar er gaat niets boven een scheut nostalgie. Zeker als het een reeks betreft die na al die jaren nog overeind staat als een huis. Toffe verhalen met een stevig tempo, personages waar een hart in klopt en dat alles overgoten met die typische Pom humor.  Superhelden sterven niet, ik lees heel graag thrillers. Zeker tijdens de zomermaanden op mijn terras of op vakantie. Van auteur en scenarist Piet Baete las ik al verschillende romans en de man stelt nooit teleur. 

Over Merho

Ontdek de boeken van Merho

Win een reiskoffer vol boeken

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief