nieuws

De Rode Ridder viert feest

Juicht gij allen, want De Rode Ridder wordt 60 jaar. Driewerf hoezee! En omdat alle goede dingen uit drie bestaan, vieren we Johan zijn verjaardag met een drieluik. Nee, geen schilderij. Wel een kasteelfeest, speciale albums en een exclusief bier.

Er was eens… een kasteelfeest

In het jaar onzes heren 1959 ontsproot Johan De Rode Ridder uit de hand van Willy Vandersteen (tevens oervader van Suske en Wiske die 75 jaar worden in 2020). Dat is wat anders hé, dan uit de rib van een man. 😉 Sinds dien tijden beleefde hij al heel wat avonturen. Alles begon met een gebroken zwaard. Niet letterlijk, uiteraard. Het eerste album kreeg die titel. Voor de rest van de geschiedenis verwijzen we graag naar de fanpagina. Anders zijn we hier nog even bezig.

Nu, anno domini 2019 en dus 60 jaar later, verdient Johan een heus kasteelfeest ter ere van diens verjaardag. ‘t Is te zeggen, hij heeft de Ekerse kasteelfeesten veroverd. Dat kwam zelfs de pers ter oren. Ridders en jonkvrouwen houden best een gaatje in hun agenda op zaterdag 21 september tussen 13u en 18u.

Er is nog meer. Eind september krijgt onze koene ridder ook een heuse expo in de bibliotheek van Ekeren (Driehoekstraat). Want ja, een oudere man krijgt doorheen de jaren wel wat materiaal bijeen waarmee je een overzichtstentoonstelling kan vullen.

Laaf de dorstigen!

Bij kasteelfeesten hoort een kasteelbiertje. Allee, of een ander legendarisch biertje met een toepasselijke naam. De limited edition van de tripel “Perkament” zal voor de gelegenheid de naam “De Rode Ridder” dragen. Dit ridderdrankje zal verkrijgbaar zijn vanaf half augustus. En zoals dat meestal gaat bij limited editions, geldt op is op. Je vindt deze ridderdrank onder andere bij Carrefour Kapellen, Schoten, Brasschaat, Wuustwezel, Edegem, Borgerhout, drankenhandel Vandermolen en B-Lite. Of bij de bron: brouwerij Het Perkament.

Spijs de hongerigen met leesvoer!

Omdat je zo’n tripel niet in één teug achteroverslaat, tenminste dat hopen we, hebben we een leeslijstje gemaakt. Heerlijk leesvoer bij zo’n biertje om extra lang van te genieten.

Er is nog een pareltje op komst. De Toverspiegel wordt herwerkt door Patrick Cornelis. Een man op leeftijd heeft al eens herstellingswerken nodig. 😉 Lees alles over de ontstaansgeschiedenis van de herwerking. De geboorte van de remake vieren we met een signeertour. Check hier alle data.

Wist je trouwens dat er van 14 augustus tot 2 oktober een actie loopt bij  Standaard Boekhandel op de grijze reeks? Koop een album uit de grijze reeks (nr 1 tot 249) en krijg eentje uit de reeks gratis. De moeite om eens uit je luie zetel te komen, me dunkt.

Het feestjaar besluiten we met een viering op de boekenbeurs. Zet vrijdag 1 november van 15-17u maar met een rode stip (haha, heb je hem) in je agenda. Dan signeren Fabio Bono, Claus Scholz en Patrick Cornelis jouw Rode Ridder-album. Tekeningen maken ze niet ter plekken, zou te veel tijd vragen, maar er zal wel een mooie ex-libris te koop zijn met een tekening van hun hand.

Zo, dat was het hele verhaal. Heeft je tripel gesmaakt? 😉

Omdat je alles braaf gelezen hebt, maak je kans op een exemplaar van album 263 ‘De vervloekte talisman’. Dat verschijnt op 3 september. Beantwoord de vragen en wie weet ben jij bij de gelukkigen.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief