Ook in 2023 laat De Roets je weer elke week markante mensen en historische verhalen uit onze contreien ontdekken of herontdekken. En of ze nu bekend of minder bekend zijn, ze zijn altijd historisch correct en pittig verteld. 

Op de cover herken je onder anderen Grutte Pier, Frieslands vrijheidsstrijder, radio-icoon Lutgart Simoens, Leonie Osterrieth-Mols geschilderd door Theo van Rysselberghe, componist-dirigent Lodewijk De Vocht en Paul Splingaerd, de vondeling die het in China tot mandarijn schopte.

Verder lees je ook verhalen over:

Cornelis Lely, de ingenieur die met zijn Afsluitdijk Nederland behoedde voor nog meer overstromingsrampen; 
Paul Vandenbussche, de topman van de openbare omroep die streefde naar objectiviteit en het Vlaamse zelfvertrouwen van de BRT versterkte; 
Lode de Boninghe, een van de IJzersymbolen die van zijn Franstalige familie niet begraven mocht worden in de crypte van de IJzertoren en 
Annette Cogels, de tenniskampioene die in Canada op beren ging jagen en ontdekkingsreizigster werd.

“De trouwe liefhebber van De Roets heeft al langer een Vlaamse canon. Een leeswijzer voor onze cultuur. Een handleiding voor onze Vlaamse geschiedenis.” – Peter De Wilde (nationaal voorzitter Davidsfonds)

Daarbovenop krijg je elke week verrassende weetjes, is er voldoende ruimte voor notities en zijn er voor quizfanaten heel wat historische puzzels. Voor groot en klein. Een ideaal geschenk!

Meer info?

De Roets 2023: (her)ontdek markante mensen en historische verhalen uit onze contreien