nieuws

De Sterrenwachters: Troost, hoop, magie én ruimte om met kinderen te praten over verdriet

De Sterrenwachters zijn troostelfjes aan wie een kind al zijn verdriet kwijt kan. Het prentenboek mét pop wil kinderen een hart onder de riem steken. Want ieder kind voelt zich weleens bang, alleen, verdrietig, boos, of onbegrepen. Het verhaal is ook voor ouders een tool om met hun kind te praten over die moeilijke gevoelens.

De kracht van fantasie

Het idee van De Sterrenwachters is ontstaan na het overlijden van Marie, een meisje van drie met kanker. De fantasiewereld die mama Julie De Keersmaecker voor Marie verzon was een anker in die strijd: “De scanner was een ruimtetuig en het bed een boot. Ik verzon de gekste dingen om Marie veiligheid te bieden.” Het toont de kracht aan  van verhalen en verbeelding om kinderen bij te staan als ze het moeilijk hebben. En dat is wat De Sterrenwachters wil doen.

We love Marie

Alle ouders, alle kinderen die dankzij de Sterrenwachters over hun angst of verdriet kunnen praten, dat is telkens een geschenk voor mij.
Na het overlijden van Marie, richtten haar ouders en vrienden het We Love Marie Fonds op om zieke kinderen te steunen vanuit liefde, vriendschap en verbondenheid. In samenwerking met Lilliputiens en illustrator Thaïs Vanderheyden ontwikkelden ze een troostpop, De Sterrenwachter. Die pop wordt al langer via de donaties van het We Love Marie Fonds geschonken aan langdurig zieke kinderen via enkele grote kinderziekenhuizen.

Bekijk hier het ontroerende verhaal van Marie.

Boek en popje

De Sterrenwachters

Thaïs Vanderheyden, bekend van o.a. De Spiekpietjes en Grote kunst voor kleine kenners, verzon en schilderde voor De Sterrenwachters een magisch verhaal van elfjes, glazen bokalen, tranen en wolken. Dat boek wordt nu met een popje aangeboden aan het brede publiek. Zo willen we de troost van De Sterrenwachters naar zoveel mogelijk kinderen brengen én ruimte creëren om over verdriet en angst met jonge kinderen te praten. “Het leven is niet altijd leuk”, zo vertelt Julie. “Alle ouders, alle kinderen die dankzij De Sterrenwachters over hun angst of verdriet kunnen praten, dat is telkens een geschenk voor mij.”

Voor ieder boek dat verkocht wordt, schenkt het We Love Marie Fonds een popje met een boek aan een langdurig ziek kindje. Je kan het boek hieronder aankopen.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief