nieuws

24 uur uit het leven van een emotionele brokkenpiloot in ‘De tijdontkenner’ van Ilse Ceulemans

0

Erik is 51 en journalist. Hij schrijft de televisiepagina’s in de krant. Hij had altijd gedacht dat hij als vijftiger iemand zou zijn naar wie jonge collega’s zouden opkijken, maar dat is niet zo. Wat is het nut van een tv-recensent als iedereen online series kijkt? Zijn job alleen al is een existentieel probleem.

Om Erik heen verandert niet alleen het medialandschap, maar de hele maatschappij. Op een dag besluit hij niet naar zijn werk te gaan. Wachtend op een cruciaal mailtje van een collega trekken zijn vele niet-geleefde levens aan hem voorbij. De vele gemaakte fouten ook. Want met zijn werkverdriet komt ook een andere tragedie meegelift.

De tijdontkenner is het verhaal van een man die zijn evenwicht verliest in een wereld waarin alles kantelt

Het is een tocht langs wilde redactiefeesten in de jaren negentig, langs persreisjes waar de kreeften op de grill liggen te smeulen, maar ook langs de wegen van het onvervuld verlangen en de diep ingesleten zelftwijfel. Een reis ook naar herinneringen die je soms liever wilt ontkennen.

Een indringende roman over rouw om wie je was en nooit bent geworden, maar ook om wie je onderweg verloren bent en om wie je niet genoeg hebt liefgehad. Toch komt het woord spijt er amper aan te pas. Want zolang we Frank Boeijen, primitivo en goudvissen hebben, kunnen we verder. Niet vergeten.

Meer info?

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief