nieuws

‘De toekomst is geschiedenis’. Over Rusland en Poetin, vanuit een ander perspectief

De toekomst is geschiedenis, het nieuwste boek van National Book Award-winnaar Masha Gessen, bespreekt de terugkeer van het totalitaire Rusland. We stellen het boek graag aan je voor aan de hand van de positieve recensies waar het boek al op mocht rekenen.

Het verhaal

Masha Gessen, bekroond journaliste, geeft een fenomenaal inzicht in de gebeurtenissen en krachten die haar geboorteland Rusland de afgelopen decennia hebben ontwricht. In De toekomst is geschiedenis volgt ze de levens van mensen die geboren werden in de nadagen van het Sovjetrijk en opgroeiden met ongekende verwachtingen. Haar hoofdpersonen – kinderen en kleinkinderen van de bouwmeesters van het nieuwe Rusland – koesteren elk hun eigen aspiratie, als ondernemer, activist, denker of schrijver.

Gessen brengt in kaart hoe hun levens beïnvloed worden door de intriges van een verpletterend regime dat weigert zichzelf te begrijpen. Een regime waarin de oude Sovjetorde ongehinderd kan terugkeren in de vorm van de maffiastaat die Rusland nu is. De toekomst is geschiedenis is een sterk en urgent verhaal, een waarschuwing voor nu en alle tijden.

Vlaamse pers

Ondanks dat het boek pas een week in de schappen ligt, verschenen er al veel lovende woorden over De toekomst is geschiedenis in de Vlaamse pers:

***** ‘In De  toekomst is geschiedenis vertelt Masha Gessen  het leven van vier  Russen die met politiek begaan zijn. Voeg daar  een liberale socioloog,  een psychoanalist en een conservatieve ideoloog  aan toe, en je krijgt een originele kijk op de  homo sovieticus op wie Poetin kan rekenen. … Een zeer goed gedocumenteerd, leesbaar en boeiend boek.’ – Corry Hancké (De Standaard)

**** ‘In De toekomst is geschiedenis stelt Masha Gessen (1967) een doortastend onderzoek in. Hoewel ze beseft dat over Rusland een keur aan opinies te vinden is, gaan die volgens haar zo goed als allemaal aan eenzelfde euvel mank: ze kijken door een westerse bril naar de ontwikkelingen in het grootste land ter wereld.’ – Joseph Pearce (De Morgen)

Ook Niels Morsink (HUMO) prees Gessen met vier sterren:

‘Een terechte National Book Award-winnaar.’

Ben jij ook overtuigd en haal je De toekomst is geschiedenis graag in huis? Bestel het boek dan hier.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief