nieuws

‘De vrouw in het raam’ nu al hype van 2018?

We moeten toegeven: de woorden uit de titel komen niet van ons, maar van Het Nieuwsblad. Journalist Jo De Ruyck (Het Nieuwsblad) geeft De vrouw in het raam van A.J. Finn maar liefst vier sterren en schat de kans groot dat het dé thriller van 2018 wordt. Hoogtijd dus om de spannende thriller aan je voor te stellen.

A.J. Finn is het pseudoniem van een uitgever bij William Morrow in New York. Hij was de uitgever van auteurs als Karin Slaughter, J.K. Rowling, Robert Galbraith, Nicci French en Patricia Cornwell. Bovendien zijn Stephen King en Nicci French al fan. Dat belooft wat!

Het verhaal

Anna Fox woont alleen, ze verlaat haar huis in New York bijna nooit. Ze drinkt de hele dag door, kijkt oude films en bespioneert haar buren. In het huis tegenover Anna woont sinds kort een gezin: vader, moeder en tienerzoon. Alles lijkt bij hen perfect, maar op een nacht ziet Anna uit haar raam iets wat ze beter niet had kunnen zien. De twijfel slaat meteen toe: heeft ze het wel goed gezien? Wat is waarheid? Wat is verzonnen? Dreigt er gevaar? Niets is wat het lijkt in deze verslavende en volkomen onvoorspelbare psychologische thriller die doet denken aan het beste van Alfred Hitchcock.

‘Dit is een meeslepende thriller die je voortdurend op het verkeerde been zet en uiteindelijk uitpakt met een  slot dat je niet ziet aankomen. Een einde dat niet alleen verrassend is, maar ook nog plausibel en dat laatste kan van flink wat thrillers niet worden gezegd.’ – Jo De Ruyck (Het Nieuwsblad)

  • De vertaalrechten zijn verkocht aan 37 landen
  • De verfilming van het boek is al in productie. De filmrechten zijn verkocht aan Fox en Scott Rudin (de producent van The Girl with the Dragon Tattoo en No Country for Old Men).

Woorden van lof van collega-auteurs:

‘Een fenomenaal debuut. Slim, verslavend en heel erg spannend.’ – Nicci French

‘Uitzonderlijk goed. A.J. Finn brengt de klassieke noir-thriller helemaal tot leven met fascinerende personages en verrassende wendingen. Schitterend geschreven.’ – Gillian Flynn

De vrouw in het raam lees je ademloos uit. A.J. Finn is een bijzonder nieuw talent.’ – Tess Gerritsen

‘Duister, onvoorspelbaar en onweerstaanbaar. Hitchcock zou het meteen willen verfilmen.’ – Ruth Ware

Helaas moeten we nog wel even wachten tot de thriller in de boekhandel ligt, maar op 8 februari is het dan eindelijk zover! Kijk jij er net zo erg naar uit als wij?

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief