nieuws

De zon op je bord met ‘Taco’s en tortilla’s’ en ‘Tajines’

De zomer loopt stilaan op z’n eind, maar niet getreurd! Met deze kookboeken hou je het Zuiden en de zon nog wat langer dichtbij. Maak kennis met Taco’s en tortilla’s en Tajines.

 

Taco’s en tortilla’s
Van een snelle snack tot een uitgebreide maaltijd. Authentiek Mexicaans of helemaal Europees. Als ontbijt, lunch, diner of tussendoortje. In dit mooi uitgegeven kookboek laat Sophie Matthys zien hoe bijzonder veelzijdig tortilla’s en taco’s kunnen zijn. Vooraf geeft ze uitleg over de verschillende soorten tortilla’s, enkele sausrecepten en een basisrecept voor het zelf bakken van maistortilla’s.

Daarna volgen recepten voor gerechten die je in een handomdraai klaarmaakt en die werkelijk iedereen, jong en oud, veggie- of veganfan of net niet, lekker vindt!  Gemakshalve wordt ook uitgegaan van kant-en-klaar gekochte taco’s, tortilla’s, tortillachips, wraptortilla’s en bonen in blik; ook alle andere ingrediënten zijn in de supermarkt verkrijgbaar.

Tajines
Smaken en aroma’s die de tijd hebben om zich langzaam te vermengen. Een overvloed aan keuzes van basisingrediënten: lams- en schapenvlees, gevogelte, rund- en kalfsvlees, vis en zeevruchten, peulvruchten, noten, vruchten en groenten. Kruiden die gegarandeerd voor een exotische toets op tafel zorgen. Ze hebben er in korte tijd voor gezorgd dat tajines heel populair zijn geworden in onze keuken, en gesmaakt worden door jong en oud.

Sophie Matthys brengt in dit aanstekelijk zonnige kookboek meer dan 50 authentieke mediterrane tajinerecepten. Pittige stoofpotten en stevige schotels, maar ook heerlijk lichte gerechten, en dat in heel verrassende combinaties – wat dacht je bijvoorbeeld van zoete desserttajines of vis met versekruidenvariaties?

 

Smakelijk!

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief