lijst

Deze thrillers komen eraan!

Krijg je maar niet genoeg van thrillers deze zomer? Geen paniek, want op het einde van de zomer verschijnt er nog een hele lading spannende boeken! In dit lijstje vind je 6 titels om naar uit te kijken in augustus en september.

1. De prooi

Verschijnt 23 augustus

Een zenuwslopende thriller van IJslandse bodem … Een groep mensen verdwijnt in een sneeuwstorm, er wordt een onverklaarbare plas bloed gevonden op het schiereiland Stokksnes, een kinderschoen duikt tientallen jaren nadat die begraven is weer op, en er verschijnt een groot zwart gat dat een onweerstaanbare aantrekkingskracht lijkt te hebben.

2. De onbekende

Verschijnt 6 september

Het derde deel van het zeer succesvolle Cold Case-kwartet van de Noorse bestsellerauteur Jørn Lier Horst! Er wordt een verminkt lichaam terug gevonden dat eruit ziet als een slachtoffer van seriemoordenaar Tom Kerr, maar die zit in de gevangenis. De politie verdenkt Kerrs nooit gevonden partner, ‘Nummer Twee’, maar dan weet Kerr te ontsnappen …

3. De man van nummer 12

Verschijnt 13 september

De man van nummer 12 van Helene Flood schetst een indringend beeld van hoe het slechte echt iedereen kan overkomen. Een prachtig appartementencomplex in een buitenwijk van Oslo wordt het middelpunt van een moordonderzoek als het lichaam van een bewoner van een van de vier appartementen wordt gevonden. Al snel wordt duidelijk dat de dader toegang heeft gehad tot het pand. Is iemand uit de vier gezinnen die er wonen de moordenaar?

4. Ontmasker de leugenaar

Verschijnt 13 september

Van thrillerauteur Piet Baete verschijnt nu een eerste non-fictieboek, over hoe statementanalyse niet alleen cold cases kan oplossen, maar ook je leven kan veranderen. Baete, die als een van de enigen in Vlaanderen de FBI-opleiding voor statementanalyse volgde, leert je om mensen beter te lezen, hun liegsporen te herkennen en hun fabeltjes te ontmaskeren. Ook komen verschillende cold cases die Vlaanderen wakker hielden aan bod in dit boek, zoals de moord op Ingrid Caeckaert.

Overzicht

Piet Baete

Ontmasker de leugenaar

‘Dit boek maakt je bewust van hoe manipulators, narcisten en psychopaten te werk gaan. Ik geloof dat de wereld een betere plek wordt als de waarheid het haalt van de leugen. Statementanalyse is een bondgenoot. Een wapen dat manipulators schrik aanjaagt, omdat ze weten dat je hen doorhebt zodra ze het woord tot je richten.’   Elke dag worden we geconfronteerd met kleine en grote leugens. Soms onschuldig, soms gaat het om pertinent bedrog of keiharde manipulatie. Weten of je gesprekspartner de waarheid spreekt, is dan een absolute must. Met statementanalyse creëerde de FBI jaren geleden een tool om door de analyse van taal misleiding beter te leren lezen en interpreteren, cognitieve en emotionele liegsporen te herkennen en zo beter de leugenaars van de waarheidsprekers te onderscheiden. Het is een methode die niet alleen bijzonder efficiënt is in politieonderzoek, maar je kunt er, als je de grondregels ervan kent, ook in je persoonlijke leven je voordeel mee doen. Want we krijgen allemaal te maken met leugenaars die ons leven kunnen verwoesten. Piet Baete is een van de enigen in Vlaanderen die deze FBI-opleiding volgde. Aan de hand van een grondige analyse van cold cases die Vlaanderen wakker hielden en nog altijd intrigeren – de moord op Ingrid Caeckaert, om de belangrijkste te noemen – maakt hij pijnlijk duidelijk: misschien speelt de waarheid zich niet af op het voor iedereen bekende podium, maar in de donkere coulissen, achter een gordijn van leugens en misleiding.   Leer mensen beter lezen, ontmasker hun fabeltjes en herken hun liegsporen.

Lees méér.

5. Volbloed

Verschijnt 15 september

Volbloed is een verzameling van vier nooit eerder gebundelde kortverhalen van de meest verkochte Vlaamse thrillerauteur, Pieter Aspe.

In Grof wild verrast een vrouw haar echtgenoot met een vakantie in een afgelegen chalet in de Ardennen. Maar wat een gezellige week zou moeten worden, ontaardt in een nachtmerrie zonder weerga.

In De Japanse tuin wordt een lijk gevonden aan de Hasseltse Kolenkaai. Het onderzoek spitst zich toe op het Limburgse zakenmilieu, en daar komen heel wat duistere zaken aan het licht.

In Kat en muis wordt de weinig populaire hoofdredactrice van een roddelblad met de dood bedreigd na de publicatie van een artikel over het verleden van een wielrenner. Daar trekt ze zich niets van aan, tot er iets gebeurt waardoor deze gehaaide vrouw in een bang muisje verandert.

In De laatste rit onderzoeken commissaris Van In en zijn rechterhand Versavel aan de vooravond van de Tour de France een doodsbedreiging aan het adres van Vlaanderens bekendste wielrenner. Al gauw blijkt dat er diverse mensen zijn die zich merkwaardig gedragen als de speurders te dicht in hun buurt komen.

6. Iedereen liegt

Verschijnt 16 september

Maria Foukara leidt een gelukkig leven met haar zoon, en sinds kort met haar geweldige nieuwe liefde Samir en zijn tienerdochter Yasmin. Als op een koude decembernacht Yasmin ineens spoorloos verdwijnt, denkt de politie in eerste instantie aan zelfmoord. Maar dan komen er zaken aan het licht waardoor Samir verdacht wordt voor de moord op zijn dochter. Is hij niet de liefhebbende echtgenoot en vader die Maria dacht dat hij was?

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief