lijst

Dit was de gedichtenweek in 6 filmpjes

Van donderdag 26 januari tot en met woensdag 1 februari was het poëzieweek. De hele week kon je poëzie beleven op standaarduitgeverij.be, want elke dag zetten we een nieuw gedicht in de kijker. Herbeleef de poëzieweek in 6 filmpjes.

Als je geen contact meer hebt met de dingen

Peter Verhelst won de Herman De Coninckprijs met zijn laatste dichtbundel Zing ZingDaarnaast sleepte hij met ‘Als je geen contact meer hebt met de dingen ook de Publieksprijs voor het mooiste gedicht in de wacht. En dat mooiste gedicht lieten wij voortreffelijk voordragen.

Geheim

Ik heb een geheim wil je weten wat het is?’ Dat Hans en Monique Hagen fantastische gedichtjes schrijven, is al lang geen geheim meer. En daarom kozen wij voor een toepasselijk versje uit de bundel Lichtjes in je ogen.

Ja

In de dichtbundel Zoen me tot ik spin maakt Wolf Elrbruch met prenten van verliefde dieren duidelijk hoe je iemand heel erg leuk moet vinden. Onder andere Toon Tellegen, Annie M.G. Schmidt, Bart Moeyaert, Edward van de Vendel en Herman Gorter springen hem bij met mooie woorden. En daar zeggen wij volmondig ja tegen.

Een goed stadsgedicht

Stijn Vranken was van 2014 tot 2015 stadsdichter van Antwerpen. Fiat Lux vormt een neerslag van zijn traject als stadsdichter in woord én beeld. Wij trokken erop uit in Antwerpen op zoek naar een goed stadsgedicht.

Inwijkeling

En van de vorige stadsdichter gaan we meteen over naar de huidige, Maarten Inghels, die ons meteen weer wakker schudt met zijn bundel, Waakzaam

Chips

Het laatste woord van de poëzieweek was voor Edward van de Vendel en zijn immer gekende Superguppie is allesBekroond met de Woutertje Pieterse Prijs, twee Zilveren Griffels en een Vlag en Wimpel toont Edward van de Vendel als geen ander hoe je fantastische gedichten voor kinderen moet schrijven.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief