nieuws

Dokter Jutta Borms helpt je gezond zijn én blijven met ‘Word je eigen dokter’

0

Dokter Jutta Borms is een in de klassieke geneeskunde opgeleide arts, die al gauw in haar huisartsenpraktijk merkte dat er soms andere dan de klassieke methoden nodig zijn om mensen weer gezond te krijgen. In haar boek Word je eigen dokter zorgt ze ervoor dat je zelf aan de slag kan. 

Al bijna twintig jaar verdiept Jutta Borms zich in de holistische geneeskunde. Die gaat ervan uit dat je pas gezond kunt zijn als alles in je lijf én in je hoofd goed zit. Maar ook dat je zelf verantwoordelijk bent voor je gezondheid, door in eerste instantie voor een goede weerstand te zorgen.

Als patiënt ga je naar de dokter met een klacht. Van die klacht wil je zo snel mogelijk verlost worden. Je dokter schrijft je een middel of therapie voor, die slaat aan of niet. Indien niet ga je op zoek naar iets anders. Zelden stelt iemand de vraag: waarom heb je precies die klacht? Wat vertelt ze je? 

In Word je eigen dokter maak je kennis met holistische geneeskunde. Laat oude denkpatronen los, leer je lichaam beter voelen, ga de confrontatie met jezelf aan en durf ook ongemak en pijn te voelen. Holistisch arts Jutta Borms leert je hoe je dat doet, wat erbij komt kijken en waarom dit je leven kan veranderen. Dat doet ze met een open en altijd liefdevolle visie op gezondheid.

“Je kunt lang alles wegredeneren met je hoofd, maar op een bepaald moment zegt je lichaam ‘halt’. Jouw lichaam spreekt een eigen taal, je moet er alleen naar willen luisteren. Wie een langdurige lichamelijke kwaal of klacht heeft, blijft beter niet op het louter lichamelijke niveau de oorzaak zoeken. Dan is er iets meer aan de hand. Je mind beïnvloedt je body veel meer dan je denkt.”
– Dr. Jutta Borms

In Word je eigen dokter geeft dokter Jutta Borms je een vernieuwend inzicht in ziekten en kwalen. Ze gaat op zoek naar het echte verhaal achter je hoofdpijn, rugpijn, vermoeidheid, slaapproblemen of buikpijn, de ontstekingen die telkens terugkomen, je nek- en schouderpijn, je neerslachtigheid of zelfs depressiviteit. Je lichaam is de perfecte wegwijzer om te genezen

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief