nieuws

Dolfje Weerwolfje musical in première

Zes jaar lang is Dolfje een héél gewone jongen. Tot hij bij volle maan verandert in iets anders… Het verhaal van Dolfje Weerwolfje is intussen ontzettend bekend en razend populair. De succesvolle boekenreeks van Paul Van Loon werd eerder in Nederland al vertaald naar een musical, maar nu speelt het spektakel ook in de Vlaamse zalen.

Als Dolfje wakker wordt, is het donker. De maan schijnt in zijn kamer. Het is een bijzondere nacht.  Zeven, denkt Dolfje. Eindelijk ben ik zeven jaar.  Dan schrikt hij zich rot. Hij ziet opeens overal haar.  Zijn handen en voeten zijn poten geworden.  En hij heeft een staart. Dan komt Timmie binnen. “Ik wil dit niet”, gromt Dolfje. “Misschien gaat het vanzelf wel over,” zegt Timmie.  “Ja, jij hebt makkelijk praten,” gromt Dolfje. “En als het niet overgaat? Wat dan?”

En of het niet over is gegaan, want tientallen boeken later schittert Dolfje nog altijd als weerwolf in de gelijknamige boekenreeks Dolfje Weerwolfje. Dat succes wordt nu ook vertaald naar een Vlaamse musical met in de hoofdrollen o.a. Jan Schepens, Katja Retsin, Dorothy Wuyts en Tim Asselman. De voorstelling wil als boodschap vooral meegeven dat anders zijn best oké is en doet daarvoor dus beroep op een kleine weerwolf, die helemaal niet zo eng is als je eerst zou denken.

Het VTM-nieuws ging alvast op bezoek bij de première.
Wat zij ervan vonden, zie je hier.

De musical speelt nog tot eind juli in cultuurcentra over heel Vlaanderen.
Voor tickets en info kan je terecht op de site van Event Team.

Bekijk hieronder de preview.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief