nieuws

Dramaserie gebaseerd op ‘Het verhaal van de dienstmaagd’ wint maar liefst 5 Emmy’s

The Handmaid’s Tale, een dramaserie gebaseerd op het verhaal van Margaret Atwood, sleepte zondag maar liefst vijf Emmy’s in de wacht, onder andere in de prestigieuze categorie voor beste dramaserie.

Op zondagavond werden de Emmy’s bekend gemaakt en dramaserie The Handmaid’s Tale viel volop in de prijzen. Niet alleen namen ze de Emmy voor beste dramaserie mee naar huis, maar Elisabeth Moss mocht ook rekenen op de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol, terwijl Ann Dowd de Emmy voor beste vrouwelijke bijrol in de wacht sleepte. De beste regie en het beste scenario werden ook aan de dramaserie toegewezen.

Ook Big Little Lies, de miniserie met Nicole Kidman en Reese Witherspoon, gebaseerd op Grote kleine leugens van Liane Moriarty, viel in de prijzen. Ze ontvingen de Emmy voor beste miniserie en Nicole Kidman nam de prijs voor beste actrice in een miniserie mee naar huis.

Ligt het nu aan ons, of krijgen jullie door de prijzen ook weer zo’n zin om Het verhaal van de dienstmaagd en Grote kleine leugens te lezen?

Overzicht

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief