nieuws

Drie boeken die deze week verschijnen

Ons goede voornemen dit jaar? Nog meer boeken lezen! En we hebben goed nieuws voor wie in 2017 hetzelfde van plan is: de eerste boeken van het jaar verschijnen deze week. Wij selecteerden drie pareltjes van De Bezige Bij.

In Eden van Marcel Möring worden twee grote verhalen verteld. Het verhaal van een naamloos kind dat opgroeit in een woud dat zo groot en uitgestrekt is dat hij geen weet heeft van de wereld daarachter. En dan: in een psychiatrische inrichting pleegt een patiënt zelfmoord. Een andere patiënt, voor dood aangetroffen in het stadsbos, weet niet meer wie hij is.

Hemelse tafel van Donald Ray Pollock kreeg van Humo nu al 4 sterren.

‘De hemelse tafel mag dan wel pure historische genreliteratuur zijn, het is ook een niet mis te verstane waarschuwing tegen geweld, ongelijkheid, hypocrisie en blind geloof in technologie en vooruitgang.’ – Humo

Deze week verschijnt ook Broederstrijd van Antonio Pennacchi, het vervolg op de familiekroniek Het MussolinikanaalMet zijn provocerende, brutale blik die altijd wordt verzacht door een groot menselijk gevoel voor mededogen vertelt Antonio Pennacchi over de moeizame totstandkoming van het democratische, republikeinse Italië aan de hand van de lotgevallen van de Peruzzi’s, een omvangrijke en kleurrijke familie van pioniers, harde werkers en berooide helden.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief