De drie boeken in het lijstje hieronder verdienen het om in de kijker gezet te worden, omdat ze elk op hun eigen manier een unieke kijk bieden op het moederschap. Ze maken onderwerpen die lang taboe waren bespreekbaar, bieden toegankelijke en transparante uitleg over alles dat je moet weten als je een moeder wil worden en maken plaats voor zowel positieve als negatieve emoties: de vreugde, maar ook de twijfel en de eventuele psychische klachten die bij moederschap kunnen komen kijken.

Of je nu een moeder bent, een vader, er ooit een wil worden of daar juist over twijfelt, in dit lijstje vind je het boek voor jou!

Ontdek Soms wil ik een kind van Jantine Jongebloed, Verlosmoeder van Djanifa da Conceicao en De verwachting voorbij van Mirjam Meek.

 

1. Soms wil ik een kind – Jantine Jongebloed

Jantine Jongebloed vertelt haar herkenbare verhaal als vrouw die twijfelt over haar kinderwens. Hoe maak je de juiste keuze?

Drie boeken met een unieke kijk op moederschap

 

2. Verlosmoeder – Djanifa da Conceicao

Verlosmoeder is een heerlijk en toegankelijk handboek voor alle ouders. Je vindt er alles wat je wil weten over de zwangerschap en het eerste jaar van je baby!

Verlosmoeder

Wat kan het bijhouden van je menstruatiecyclus je leren over je gezondheid en je kans om zwanger te worden? Waar moet je beginnen als je (alleenstaand) zwanger wilt worden? Welke onderzoeken en protocollen zijn er allemaal voor zwangeren en waar moet je rekening mee houden als je een zwangere van kleur bent? Waar krijg je allemaal mee te maken in het eerste jaar met een baby? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord in dit boek. Boordevol handige informatie, tips en praktische handvatten zoals een temperatuurcurve, kolf- en slaapschema’s. Dit is het meest complete handboek van kinderwens tot minimens! Djanifa da Conceicao – verloskundige, moeder en het gezicht achter VerlosMoeder – neemt je in dit eerlijke en toegankelijke handboek voor álle ouders mee vanaf je kinderwens tot in het eerste jaar van je baby. Ze legt alles op een begrijpelijke en leuke manier uit, zodat jij vol zelfvertrouwen deze spannende tijd tegemoet gaat.

€ 34,99

 

3. De verwachting voorbij – Mirjam Meek

Psycholoog Mirjam Meek deelt de verhalen uit haar praktijk voor jonge moeders en laat zien hoe groot de impact van het prille moederschap op vrouwen kan zijn.

De verwachting voorbij

Moeder zijn gaat niet altijd zonder slag of stoot, en dat mag gelukkig steeds vaker hardop gezegd worden. Maar dat één op de vijf vrouwen al tijdens de zwangerschap of in het prille moederschap (ernstige) psychische klachten ontwikkelt, is nog lang niet overal bekend. Ex-verloskundige en klinisch psycholoog Mirjam Meek richtte jaren geleden een psychologiepraktijk op, speciaal voor deze vrouwen. In De verwachting voorbij deelt Mirjam verhalen van de moeders die bij haar in de praktijk terechtkwamen. De lezer kijkt over haar schouder mee naar de gesprekken met cliënten, Mirjams eigen overpeinzingen en de verschillende behandelmethodes die ze toepast. Zo maken we kennis met een vrouw die haar pasgeboren kindje verloor, een vrouw in de rouw omdat ze een ‘jongensmoeder’ bleef en een vrouw die 24/7 panisch is dat haar baby iets overkomt. Stuk voor stuk aangrijpende verhalen die laten zien hoe groot de impact van het prille moederschap op vrouwen kan zijn.   Mirjam Meek (1977) is ex-verloskundige en klinisch psycholoog. Ze is eigenaar van de succesvolle psychologiepraktijk MeJa, centrum voor zwangerschap en psyche. De verwachting voorbij is haar eerste boek.

€ 23,99