nieuws

Ed Franck blaast het epos nieuw leven in

Na de magische editie Twintig parels, verhalen uit Duizend-en-een-nacht brengt Ed Franck dit najaar zijn versie van een aantal onsterfelijke heldenverhalen. Dankzij de schitterende illustraties van Anne Westerduin komen de verhalen meer dan ooit tot leven. Ontdek ze in Liefde en duisternis, heldenverhalen uit vervlogen tijden.

 

Het epos is de oudste verhaalvorm ter wereld. Door de eeuwen heen schonk het genre ons een wervelende mengeling van heroïsche daden, magie, vriendschap en verraad, liefde en duisternis. Liefde en duisternis bundelt zes prachtverhalen uit verschillende culturen:

  • ‘Gilgamesj’ uit het oude Sumerië,
  • ‘Aeneas en Dido’ uit de Aeneis van Vergilius,
  • ‘Deirdre van de smarten’ van het Keltische Ierland,
  • ‘Sigurd en Brynhild’ uit de IJslandse Edda en het Duitse Nibelungenlied,
  • ‘Perceva’l uit de Koning Arturcyclus,
  • en ‘Vaïnämöinen’ uit Finland.

Duik het verleden in en herbeleef epische verhalen aan de hand van prachtige illustraties en hemelse woorden. Wedden dat het je bevalt?

 

Ed Franck is een veelbekroond en veelzijdig auteur, met meer dan 70 boeken op zijn naam. Hij schrijft voor alle leeftijden en heeft voor Davidsfonds Uitgeverij al verschillende klassieke teksten bewerkt, zoals de sonnetten van Shakespeare.

Anne Westerduin heeft al ruim 120 boeken geïllustreerd in binnen- en buitenland. Voor de illustraties van deze verhalenbundel haalde ze haar schildersezel boven en illustreerde ze op doek. Met een prachtig resultaat.

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief