Op 2 oktober 2022 was het 75 jaar geleden dat Nero en Van Zwam voor het eerst in de krant verschenen. En op 31 december zal het 100 jaar geleden zijn dat hun schepper Marc Sleen geboren werd. Van 1947 tot 2002 creëerde hij maar liefst 216 avonturen van Nero en co. 

Marc Sleen was een groot verteller, een bijzonder getalenteerd tekenaar en een geniaal humorist, die de wereld bijna een eeuw lang een getekende spiegel voorhield.

Yves Kerremans, die al zijn hele leven lijdt aan een ernstige, ongeneeslijke vorm van sleenofilie, dook in de archieven en stelde een luxueus artbook samen dat een grafische doorsnede laat zien van een Vlaams verteller, schilder, karikaturist en tekenaar op het toppunt van zijn kunnen. Kerremans vertrekt daarbij vaak van de originele tekeningen, waarvan sommige voor het eerst worden gepubliceerd.

Noël Slangen van zijn kant schreef een uitvoerig biografisch, sociaal-maatschappelijk, sociologisch en historisch essay over Sleen en zijn werk, dat deze op onverwachte manieren plaatst in zijn wereld en zijn tijd.

De eeuw van Marc Sleen is een prachtig koffietafelboek over een groot kunstenaar en tekenaar met een bijzonder markante persoonlijkheid.

De eeuw van Marc Sleen

Marc Sleen was een groot verteller, een bijzonder getalenteerd tekenaar en een geniaal humorist, die de wereld bijna een eeuw lang een getekende spiegel voorhield. Yves Kerremans, die al zijn hele leven lijdt aan een ernstige, ongeneeslijke vorm van sleenofilie, dook in de archieven en stelde een luxueus artbook samen dat een grafische doorsnede laat zien van een Vlaams verteller, schilder, karikaturist en tekenaar op het toppunt van zijn kunnen. Hij vertrekt daarbij vaak van de originele tekeningen, waarvan sommige voor het eerst worden gepubliceerd. Noël Slangen van zijn kant schreef een uitvoerig biografisch, sociaal-maatschappelijk, sociologisch en historisch essay over ... lees meer Sleen en zijn werk, dat deze op onverwachte manieren plaatst in zijn wereld en zijn tijd.   Een prachtig koffietafelboek over een groot kunstenaar en tekenaar met een bijzonder markante persoonlijkheid.

€ 49,99