nieuws

Een dubbele portie creativiteit met deze twee trends

Augustus wordt dé maand voor creatievelingen. Niet één maar twee kanjers van titels zullen ervoor zorgen dat je ongetwijfeld weet wat te doen als de zomervakantie erop zit. Maak kennis met Punch needle en Naaien Scandinavische stijl

Punch needle

Terug van nooit weggeweest: tuften of punch needling! In Amerika en Canada is deze nieuwe oude borduurtechniek heel populair, mede dankzij de Arounna Khounnoraj, die Punch needle schreef.

De voordelen op een rijtje: je hebt niet veel materiaal nodig én niet veel tijd om de techniek onder de knie te krijgen. Je prikt met een punchnaald garen in een stuk stof. Als je de naald weer naar boven haalt, maakt het garen een lus aan de onderkant. Zowel de bovenkant (de platte borduursteken) als de onderkant (de lusjes of langere draden) kan als de ‘goede’ kant worden gebruikt. Handig!

Maak met deze techniek hippe accessoires: kleurrijke kussens, een decoratief wandtapijtje, een handige opbergmand, een vrolijk tasje… Arounna Khounnoraj geeft je in Punch needle alvast heel wat inspiratie met 20 stijlvolle ontwerpen in de prachtigste kleuren en vormen.

Naaien Scandinavische stijl

Van de ene hype naar de andere! Dat de Scandinavische stijl garant staat voor minimalisme met net dat tikkeltje meer wisten we al langer. Hoe je thuis zelf kledij kan maken in deze stijl, leer je in Naaien Scandinavische stijl.

De Finse zussen Saara en Laura Huhta bieden je in dit boek een capsulecollectie aan met maar liefst 20 unieke stukken, inclusief patronen op ware grootte van maatje 34 tot 50. Sober, tijdloos en altijd stijlvol, in zachte kleuren en kwaliteitsvolle materialen.

Van een eenvoudige tas en een wit T-shirt over een sober-feestelijke blouse, een cocktailjurkje of een jersey tuniek tot een perfect zittende jeans. Stap voor stap, project per project bouw je je naaivaardigheden op. Het resultaat zal je met trots showen!

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief