nieuws

Een eerbetoon van Khaled Hosseini

Khaled Hosseini was zelf ooit een jonge vluchteling die ver van zijn thuisland Afghanistan opgroeide. Deze ervaring speelt dan ook een belangrijke rol in zijn romans en in zijn welzijnswerk. In Bede aan de zee komen deze werelden samen.

Bede aan de zee is een onvergetelijke vertelling over het lot van vluchtelingen, geïnspireerd door de tragische dood van de driejarige Alan Kurdi die op 2 september 2015 aanspoelde op de Turkse kust. Een krachtig verhaal over liefde en verlies, in de vorm van een brief van een vader aan zijn zoon. De beeldschone illustraties zijn van Dan Williams.

Bede aan de zee

Op een maanverlicht strand houdt een vader zijn slapende zoon vast terwijl ze wachten op een boot. Hij vertelt de jongen over de lange zomers van zijn jeugd, hij herinnert zich zijn opa’s huis in Syrië, het geritsel van de olijfbomen in de wind, het gemekker van de geit van zijn oma, het gerinkel van haar pannen. En hij herinnert zich de bruisende Oude Stad van Homs, de drukke steegjes, de moskee en de grote soek, de tijd dat de hemel nog geen bommen spuugde en ze moesten vluchten. Als de zon opkomt, verzamelen zij en de andere mensen hun spullen en gaan ze een gevaarlijke reis tegemoet, op zoek naar een veilige plek om te leven.

‘Met Bede aan de zee probeer ik de miljoenen families te eren die verscheurd werden doordat ze noodgedwongen hun thuisland moesten verlaten.’ – Khaled Hosseini

Khaled Hosseini is een van de meest succesvolle en geliefde auteurs ter wereld. Zijn romans De vliegeraar, Duizend schitterende zonnen en En uit de bergen kwam de echo zijn wereldwijde bestsellers, waarvan er wereldwijd meer dan 55 miljoen verkocht werden (waarvan 2,8 miljoen in Nederland en Vlaanderen). Hij is ambassadeur voor de United Nations High Comimissioner for Refugees en de UN refugee Agency, en is de oprichter van de Khaled Hosseini Foundation. Hosseini woont in Californië met zijn vrouw en kinderen.

Bede aan de zee wordt 30 augustus 2018 wereldwijd gelanceerd, dus vanaf vandaag is het boek ook in de Vlaamse boekhandel verkrijgbaar! De opbrengst van Bede aan de zee wordt gedoneerd aan de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief