Veel kleuters houden van boeken en voorlezen. Ook zijn ze vaak nieuwsgierig naar letters en willen ze zelf leren lezen. Met de boeken uit de serie Kleuterlezen kunnen kleuters (samen met een ouder of leerkracht) genieten van een verhaal en oefenen met lezen.

Hoe werkt het?
Met de serie Kleuterlezen doen kleuters hun eerste ontdekkingen op weg naar zelf lezen. Lezen begint vaak met plaatjes kijken. De volgende stap is het lezen van één of meer van de gekleurde woorden. De kleuter krijgt nu het gevoel: ik kan lezen! Van daaruit bouwt het kind aan letterkennis en wordt herkennend lezen steeds meer echt lezen.

Ontdek hieronder het aanbod.

kat gaat op reis

Kleuters lezen al snel zelf dit vrolijke kijk- en leesboek door veel herhaling van woorden. Kat gaat op avontuur. Maar dan krijgt ze honger en gaat ze toch weer naar huis, want thuis is het ook best fijn. In dit eenvoudige verhaal op AVI Start versterken beeld en verhaal elkaar.

kat neemt pop mee op reis.
maar het bos is ver weg.
ik weet wat, zegt muis.
loop maar met mij mee, kat.

€ 8,99

op zoek naar een boek

Aansprekend kijk- en leesboek voor kleuters om zelf te lezen. In het verhaal op AVI Start worden veel woorden herhaald, waardoor kleuters spelenderwijs leren lezen. Kleuters leven mee met rat Rom die op zoek gaat naar een boek in de bieb. Hij knabbelt aan veel boeken. Welk boek is het leukst om te lezen? Rom weet het niet.

bas zoekt een boek.
saar weet een leuk boek.
bas leent het met zijn pas.
maar rat rom wil het boek ook!

€ 8,99

met aap naar zee

Kleuters leren lezen door letters en woorden vaker te zien en te herkennen. In dit aansprekende kijk- en leesboek uit de serie ‘Kleuterlezen’ worden woorden vaak herhaald, zodat een kleuter spelenderwijs leert lezen. aap woont in het bos.hij heeft een boot.aap wil met de boot naar zee.Wie gaat er mee?

€ 8,99

toon in de boom

Veel kleuters houden van boeken en voorlezen. Ook zijn ze vaak nieuwsgierig naar letters en willen zelf leren lezen. Met dit leuke kijk- en leesboek uit de serie ‘Kleuterlezen’ kunnen kleuters (samen met een ouder) genieten van een verhaal en oefenen met lezen. toon wil een noot.toon ziet een boom.aan die boom zit een noot.dus wat doet toon?

€ 8,99

Fien & Teun – fien telt tot tien

Kleuters lezen al snel zelf dit vrolijke kijk- en leesboek door veel herhaling van woorden. Fien & Teun, bekend van Avonturenboerderij Molenwaard, spelen verstoppertje. Zou Fien Teun wel kunnen vinden? In dit eenvoudige verhaal op AVI Start versterken beeld en verhaal elkaar.'8, 9, 10', roept fien.'ik kom!'fien gaat op zoek.op zoek naar teun.maar waar zit teun?ze ziet hem niet ...

€ 8,99