nieuws

Een gelukkige, gezonde en groene levensstijl dankzij ‘Het duurzame gezin’

Zo veel mogelijk mensen laten ervaren hoe duurzaamheid een verrijking kan zijn voor hun leven. Dat is de missie van Sustainable Family. Ellen, Nikolas en hun twee zoontjes Jules en Arthur laten in Het duurzame gezin zien hoe zij de afgelopen jaren, stap voor stap, kozen voor een gelukkige, gezonde en groene levensstijl.

Wil ook jij duurzamer gaan leven, wonen of eten, maar weet je niet goed waar te beginnen? Op een wetenschappelijk onderbouwde manier en met een holistische visie geeft Het duurzame gezin je een antwoord op allerlei praktische vragen. Voeding, transport, energie, huishouden, cosmetica, kleding, reizen, interieur, woningbouw… alle aspecten komen aan bod. Zonder daarbij het comfort te verminderen of met minder plezier te leven.

Aan de hand van praktische tips, checklists, duidelijke en overzichtelijke info, heerlijke recepten en prachtige fotografie geeft het boek een antwoord op de volgende vragen:

Welke dagelijkse routines pas ik toe voor meer geluk?
Hoe communiceer ik met mijn kinderen en anderen over het klimaat?
Wat doet plantaardige voeding met mijn lichaam?
Moet ik plastic verpakkingen altijd vermijden?
Is seizoensgebonden en lokale voeding echt zo belangrijk?
Wat zit er in mijn voorraadkast?
Waar kan ik op letten wanneer ik mijn huis wil (ver)bouwen?
Hoe organiseer ik een eco (kinder)feestje?
Hoe kies ik duurzame kledingstukken?
Welke cosmetica en wasmiddelen kan ik het best gebruiken?
Met welke ingrepen maak ik van mijn tuin een paradijs van biodiversiteit?
Hoe kies ik een reis met een kleine ecologische impact?

Sustainable Familiy inspireert dagelijks duizenden volgers via Instagram en Facebook. Ze organiseren workshops, bieden online cursussen aan, runnen een webshop en adviseren en begeleiden personen en bedrijven. Met Het duurzame gezin hopen zij nog meer mensen positief te inspireren richting een duurzame maatschappij.

Overzicht

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief