interview

Een gesprek met thrillerauteur Jo Nesbø

Luister hier naar de podcastaflevering van De Bezige Bij met Jo Nesbø! In deze podcast luister je naar een aantal gesprekken met de auteur. Eerst krijg je de leukste vragen en antwoorden uit een interview met Nesbø voor een uitverkochte zaal fans te horen. Daarna volgt er een gesprek waarin Nesbø vertelt over zijn Rateiland en waarin hij vragen beantwoordt van Vlaamse en Nederlandse lezers. Ten slotte krijg je een opname van het eerste deel van zijn nieuwste boek Rateiland te horen.

Jo Nesbø is de meest succesvolle thrillerauteur van Noorwegen en won al vele prijzen voor zijn boeken. Zijn werk wordt in meer dan vijftig landen uitgegeven en wereldwijd werden er tientallen miljoenen exemplaren van zijn boeken verkocht.

 

In mei 2022 kwam de recentste Nesbø-thriller uit: Rateiland

In Rateiland richt Jo Nesbø zijn blik op een wereld die in de greep is van een pandemie waar geen vaccin tegen bestand is. Aan de westkust van de Verenigde Staten probeert een groep wetenschappers een veilige haven in zee te creëren terwijl op straat een dodelijke strijd heerst om simpelweg te kunnen overleven. De zoon van de rijkste techgoeroe ter wereld heeft zich aangesloten bij een van de vele gangs die dood en verderf zaaien, en op een avond overvallen en vermoorden zij een jonge vrouw. Haar vader zint op wraak, en hij heeft meer middelen tot zijn beschikking dan de gang ooit had kunnen vermoeden. De vijf ijzersterke verhalen in Rateiland laten een meedogenloos en griezelig beeld zien van een wereld die verdacht veel lijkt op de onze. Jo Nesbø weet met zijn kenmerkende vakmanschap de spanning zo ver op te voeren dat de lezer zal moeten concluderen dat de wereld in deze verhalen best weleens realiteit zou kunnen worden.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief