Napoleon Bonaparte zei ooit ‘Verbeelding regeert de wereld’, en niets is minder waar.

Bart Van Loo, bekend van De Bourgondiërs en Mijn Frankrijk, schreef eerder ook de biografie van Napoleon. Van deze bestseller over de historische figuur en over de Franse Revolutie verschijnt nu een geheel herziene editie met een nieuw nawoord van de schrijver, terwijl in dezelfde maand de film Napoleon van regisseur Ridley Scott uitkomt, met Joaquin Phoenix in de hoofdrol.

Bart Van Loo verdiept zich in het leven van de legendarische Napoleon Bonaparte. Hij gaat op zoek naar de mens achter de mythe. Hij vindt antwoorden in de boeiende en uiterst woelige periode van de Franse Revolutie, toen de oude wereld verging en alles anders werd. De schaduw van die revolutie zou altijd over Napoleon blijven hangen.

En ook in de Franstalige pers heeft het boek harten weten te veroveren. Naast de herziene editie is er nu ook een Franse vertaling van het boek verschenen.

‘Nog een boek over Napoleon? Inderdaad, een combinatie van eruditie en een elegante stijl die garant staan voor leesplezier en zelfs de honger van de verwende Napoleon-liefhebber zullen stillen.’ Le Soir 

‘Een wetenschappelijk epos dat even fascinerend is als verhelderend over onze tijd.’ – L’Écho

Vive l’histoire! Haal het boek vandaag nog in huis en word getransporteerd naar een tijd van politieke intriges, revolutie en veldslagen.

Napoleon

De Franse Revolutie en Napoleon: de twee verhalen uit de westerse geschiedenis die het meest tot de verbeelding spreken, in een bevattelijke en meeslepende vertelling.

Napoleon fascineert. Hij is een van de meest invloedrijke figuren uit de geschiedenis. Maar Napoleon roept ook enorm veel vragen op. Hoe kwam het dat een onbekende Corsicaan erin slaagde om de Franse bevolking ervan te overtuigen dat hij de man was op wie iedereen zat te wachten? Wie was de keizer die vechtend door Europa trok, miljoenen slachtoffers maakte en strandde in een drassige weide nabij Waterloo?
Bart Van Loo gaat op ... lees meer zoek naar de mens achter de mythe. Hij vindt antwoorden in de boeiende en uiterst woelige periode van de Franse Revolutie, toen de oude wereld verging en alles anders werd. De schaduw van die revolutie zou altijd over Napoleon blijven hangen.

€ 39,99

Bart Van Loo

Schrijver en conferencier Bart Van Loo (1973) heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een zeldzaam dubbeltalent. In De wereld draait door slaagt de francofiel er telkens in om Matthijs van Nieuwkerk met open mond te laten luisteren en in het theater trekt hij volle zalen. Maar in de eerste plaats is Van Loo natuurlijk de auteur van de alom geprezen Frankrijktrilogie en van de besteller Chanson. Vriend en vijand moeten erkennen dat Van Loo een rasverteller is die bevlogenheid, humor en kennis van zaken als geen ander weet te combineren. In zijn nieuwste boek De Bourgondiërs is Bart Van Loo op het toppunt van zijn kunnen.