interview

Een inspirerend interview Met Marjan Meganck over ‘Het is een ander jaar’

Wanneer Marjan Meganck, de vrouw van Wouter Deprez en mama van twee jongens, op de eerste dag van de lente van 2016 hoort dat ze borstkanker heeft, treft het haar hoe haar omgeving vecht met angst en machteloosheid.

Ze besluit hun brieven te schrijven om deze ontstellende diagnose draaglijker te maken. Het is een ander jaar vertelt aan de hand van brieven, dagboekfragmenten en foto’s hoe Marjan de vier seizoenen na die eerste lentedag beleeft.

‘Naar mezelf verwijzen in termen van ziek of borstkanker klinkt ongeloofwaardig. Ik gebruik liever een vage term als “deze toestand”, waarbij ik dan een armbeweging maak die mijn leven moet tonen. Dat leven nu is ook in één armzwaai te omvatten. Ofwel speelt het zich af in de huiskamer, waar ik het grootste deel van mijn dag in bed doorbreng. Ofwel bevind ik me in een ziekenhuiskamer, ook gelimiteerd in ruimte. Als het meezit, trek ik naar onze tuin, veruit de beste plek.’

Lees het uitgebreide interview Marjan Meganck over het jaar dat haar leven veranderde in De Standaard via deze link.

Een hartverscheurend en hartverwarmend boek. Hartverscheurend omdat het toont hoe verwoestend kanker in levens ingrijpt. Hartverwarmend omdat het uiteindelijk een ode blijkt aan moed, liefde en het leven zelf. - Peter Verelst, auteur

 

Op 23 maart wordt Het is een ander jaar voorgesteld in Kunstencentrum Vooruit. De avond wordt gehost door Tom Lenaerts, met Majan Meganck, Wouter Deprez en Petra Van Brabandt als gasten. De muzikale toon wordt gezet door Radio Candip.

Er zijn nog enkele tickets verkrijgbaar via deze link

 

  •  

     

    Op de hoogte

    Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief